【翻譯】短篇日本怪奇物語(十)

1001 回覆
157 Like 5 Dislike
呢個好寒
不過好彩佢見到嘅"人"都喺街度
唔係喺佢間屋入面
由(1)開始睇啦
隔咗咁耐都唔記得啲內容嫁喇
訓醒先睇啦
個post唔會一起身就唔見咗嘅
中伏 屌
搵日再由頭睇過
第三百三十三話:『X檔案的臉』

大家請聽聽我說!不過其實也不是甚麼重要的話,只是我看到的靈異物件的經歷,不是受電波影響的那種啊!

我也不說得太詳細了,那是在某酒店403號房發生的事,在房間剛好可以看到我停泊在停車場的車子。

然後在我看電視時…啊,不知道你們知不知道,星期日某電視台會放映名為「X檔案」的節目。

在情節剛好變得恐怖時,鏡頭映著兩名女性刑警對話(節目內容就省略不說了),在其中一名女性刑警的後腦佔滿整個鏡頭時,我看見了!

那是個中年男人在痛苦叫喊的臉!

怎麼辦?在一般情況下,看見那種景象都會感到可怕吧。不過,我是個經常在網上看靈異討論區的人,因為這種事而驚慌失措也太沒男子氣慨,所以我決定無視眼前情況。

在離開酒店前甚麼事情也沒有發生。在深夜十二時離開酒店之際,外面剛好下起雨來(不要問我為甚麼選這種時候離開,若不離開我便趕不及明天的工作)。即使在離開酒店時,我仍未能忘記那中年男人痛苦扭曲地叫喊的臉。

我一面避雨,一面走進車子裡。

我打開車頭燈,緩緩後退。

在停車場裡慢慢行駛之際,我不經意地望到前面的車子,裡面有個因痛苦而扭曲著臉孔的男性,正在看著我…

https://fumibako.com/kowai/story/5/4727.html
痴住左佢對眼了
我有啲懷疑會唔會其實係佢自己個樣
次次都係反光倒影見到
係都唔奇wor
龍騎既世界咁
多謝你一直譯左咁多好睇既故俾我地!!辛苦你呀
get唔到個故講乜就唔恐怖,全部中文字隻隻都明,夾埋一齊就唔明
你咁講我即刻寒一寒
唔辛苦
大鑊即係譯得好差
no...唔係呢個意思,我睇#482個故,你放埋個原PO,我入去睇都係唔明個故想講咩唔關翻譯問題
第三百三十三話:『X檔案的臉』
https://fumibako.com/kowai/story/5/4727.html

以為個網入面有圖

由一到十睇左一個月終於live左
睇得好慢係因為唔想咁快追完
山田巴你要應承我地完post唔好隔一年先岀
多謝你無私奉獻左咁多故比我地
I love you 山田
應該純粹係講佢見到個奇怪嘅臉孔
放心無圖嫁
應該唔會隔一年咁耐嘅
一路重溫舊post一路等就唔覺耐嫁喇

btw喺毒撚馬嬲個post見到你

咁都比你見到
隻馬嬲好cute
但好慘 有隻大馬嬲係咁扯佢條尾
佢不停掙扎
有隻係咁強姦佢
睇完都鄧佢慘
佢擺明係溫室養左好耐
冇岀黎見過個世界
應該慢慢嚟
多數都唔記得咗
前者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞