俄羅斯的眾沙皇(長文)

636 回覆
275 Like 4 Dislike
住近中國東北個邊都負25-30度
點頂?
都好堅
古代無暖氣點頂
多謝巴打點醒我
睇黎住海參崴會好少少,雖然都係好鬼凍
凍過東北三省
留名

呢支5萬年前用動物骨頭做嘅針可以話係人類史上最偉大發明之一,亦都係現時全世界最早嘅非石器文物(冇之一),有左針先至可以進一步去寒冷嘅地方居住,第一批人類先可以係冰河時期抵達西伯利亞同埋美洲,先可以寒冷地區居住
謝謝ching 資訊
lm
點解有針先可以去冰天雪地
因為織衫?
凍囉
嗰陣時得獸皮披身
有針嘅話可以縫件合身啲、厚啲嘅衫褲,甚至帽丶鞋
宜家莫斯科下晝1點幾
氣溫係6度
聽日預測係0度
如果俄國贏咗,滿洲隨時仲喺俄國手
黃俄羅斯計劃
東北三省
沙皇尼古拉二世黎過香港,仲諗過要香港
海參崴緯度南過哈爾濱
要香港即係想佔領香港?
係,喺1907年英俄協約之前英俄玩緊大博弈,中亞同遠東爭緊勢力範圍
但心想佔領,但緊係唔夠英國黎
終於追完前面
格里戈里·拉斯普京出身於西伯利亞農民家庭,佢後生時行過古惑,係個偷馬賊。佢風流成性,嗜酒如命。後來喺一次去修道院朝聖嘅過程中浪子回頭,選擇信仰上帝。佢雖然讀書唔多,但就能夠熟記聖經絕大部份。

拉斯普京據說同毛澤東一樣從來唔沖涼,渾身散發住臭氣粗獷嘅男性魅力。佢雙眼炯炯有神,散發著異樣的光芒。

拉斯普京喺黑山兩位公主嘅介紹下,認識咗沙皇夫婦,出身西伯利亞農村嘅佢就算面對權貴,都係直言無忌,沒有一絲一毫嘅卑躬屈膝。好快就贏得咗尼二世兩公婆嘅信任。

而佢得寵嘅最大原因就係能夠幫有血友病嘅皇太子阿列克謝止血。唔知佢係識催眠定真係有神通,佢能夠透過祈禱令太子減輕痛苦,沙皇夫妻尤其是皇后變得越嚟越依賴佢,將佢當成係心理醫生看待。

好快拉斯普京就繞過黑山兩個公主直接同皇室聯絡,成為宮廷入面嘅當紅炸子雞。

佢喺得寵之後就憑住權勢貪污同周圍玩女,據說佢有馬咁長,性能力極強。拉斯普京到處勾引女信眾,甚至強姦佢哋。

終於到拉斯普京
人黎
起歌
大博弈嘅歷史都好吸引
佢哋爭緊嘅地區都比人有種好extoic嘅感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞