買電視機 / 換電視機 集中討論區 (54)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
派咗消費卷想換部電視,屋企用緊43吋非smart TV

最近都有行下睇下啲機,感覺Samsung 啲色好似比較好,都係以43吋為主,平時比較多睇Netflix 同YouTube, 同埋每日打下switch 咁

我想問一下43吋Samsung AU7700 同 AU8000其實有咩分別見佢哋都係差100蚊左右,但係7700隻色好似鮮啲咁。

同埋想問下Sharp 依個牌子又好唔好
smoothness 唔好set太高,如果唔係會有soap opera effect
岩岩係盛澤落單Q70A
買幾大?如果唔打機其實60A 70A分別大唔大?
1. AU8000色域好D, 光度高少少
2. SHARP現在只出入門機, 唔高要求可以既
恭喜巴打~咩尺寸?
如果係65"可以考慮65Q80T, 比65Q70A高一級
55吋
55Q70A都OK~
我其實都鐘意LG C1 ,但係粗用,又可能睇睇下訓左教。
我見70A contrast 差唔多高一倍,實際上爭得遠唔遠?
實際上Q80T都係比Q70A好~
Q80T有分區控光, 不過55"已經買唔到
買咩都好,唔好買X81J
佢只係將個motionflow拆出黎當DLC咁賣
本身係50hz既咩flow都無撚用
所以係想買既買X80J就夠
派咗消費卷拍想換部電視,想換部50寸左右oled 電視,Sony A9S評價如何?
OK, 48" OLED黎講算好好~
咪聽sale屎9UP啦
叫佢即場reboot一次你睇就知要幾耐

Google TV開機時間快以前Android tv一倍以上
已經唔會再幾粒野轉轉轉,轉到佛誕都未開到機
我叫左佢直接上43X85J
同埋正常用關機都係待機模式, 基本一開即有
SALES擺到明又係想推LG
仲要推LG 48A1, 不如買番LG 48CX, 起碼冇閹割
巴打 唔好意思想問下 你viu app係比左錢join佢月費嗎
想請教下買50寸Samsung TU8500定Samsung AU8000定AI ThinQ LG UHD 4K TV - UN81好?主要用黎睇片同打機
珍,開機快咗幾倍以上
黃viu喺電視睇一定要join月費
TU8500>AU8000=UN8100PCA
感謝 搭單問多句 巴打知唔個A90J game mode係hdmi幾
hdmi 3&4 都係2.1,soundbar/amp駁3,ps5/xbox就駁4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞