買電視機 / 換電視機 集中討論區 (54)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
應該冇左以下功能

Spotify Connect
Alexa
AirPlay2
SN10Y跟機冇HDMI線嗎?用番跟機就已經可以
請問Sony電視可以用到Surfshark 嗎?
距離米8 55吋會唔會太大
應該都係bx同c1水揀
唔會
我就係退到嗰個 但唔係我要求 佢自己offer比我 反而問佢唔比換機但比退 奇怪

個cs一開始同我講零件喺韓國未上機,一上機就同我講,隔左三星期就話因疫情總公司嗰邊未有零件擺明拖得就拖
如果屋企本身有hdmi但未必係2.1 就用唔到earc?已經有兩三條唔想再買

同埋soundbar同電視唔同牌子影響大唔大 會唔會兼容唔到
跟上面位巴打二手一次過買埋,無拎到hdmi線,又廢時咁遠水路去拎返
如果部電視support dolby atmos,咁就有需要用earc,將 audio signal send去soundbar出Dolby atmos,雖然SN10Y support Dolby atmos,但睇番q70t應該唔support Dolby atmos,所以你個case唔用hdmi 2.1都無影響
我係想買sony 50x85j 有atmos的 想買埋soundbar 睇啱samsung一款 但唔知買sony電視 samsung soundbar會點 定買返sony soundbar一齊夾會好啲
HDMI 2.0線已經ok

正常都可以
電視Q70T可以支援Dolby Atmos輸出到Soundbar
如果可以,聞巴就要買條hdmi 2.1啦
想問埋如果sony htg700 同samsung hwq600a 邊款好啲 呢兩個又係差不多價同功能

係咪真係電視同soundbar同牌子會好啲?

咁平的...
想問下有無包唔包送貨架...
睇咗好多Oled燒印問題,結果都係買咗43X85J而冇揀a9s

聽日收貨
恭喜
盛澤$150送貨加安裝,不過有時地區近會再平D
恭喜巴打入手最強43"電視
想入部48吋應該a9s 定90J好?
同埋舊電視大家會點處理
利申 會打機亦會睇戲
極少睇電視台
唉,你都好肯退錢,今朝打個去問cs, 又話比多3日時間佢諗點解決,我講一係退錢,一係換機,佢講要問膠層,我就等多3日,星期三都冇回覆再吊佢老母cls答唔到零件幾時有!又唔會諗解決邊方法!一未鳩hea拖
呢個價已經包左送貨安裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞