買電視機 / 換電視機 集中討論區 (54)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
step巴你好 如果筆直$6000樓下 想有airplay 平時都係用黎睇youtube netflix 有冇邊部推介
咁如果4千內嘅就係yamaha較好?因為見你推薦左兩款
1. 電視距離坐位幾遠?
講漏左 想要50吋電視
SAMSUNG HW-Q600A + SWA-9100S
$3980 (百老匯, 此價格已包含無線後置喇叭SWA-9100S)
即係1條SOUNDBAR+1個SUBWOOFER+2個後置無線喇叭
如果唔要後置唔知幾錢
LG 50UP8100PCB
$5780
1. 50hz VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits

Samsung 50AU8000
$5980
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
唔該曬
you are welcome~
yas408同呢款你會揀咩(唔要後置的話)
因為我無位夜後置 所以唔知無低音箱會唔會影響大 因為yas嗰款有
2款都有SUBWOOFER, 後置唔用都可以
另外SAMSUNG HW-Q600A有水貨, 盛澤影音賣$2280
YAMAHA冇水貨
me too等咗2 星期la用咗3 個月,日日打去吊
有冇得換同級新機?
好 多謝哂巴打你答左我成晚 由乜都唔識到搵到心水 起碼唔洗比貴又買唔到好野用 之後有咩問題再嚟請教
隨時歡迎~
冇左呀澤既
講緊行貨~
水貨我推薦盛澤
早排幫襯左佢買部C1, 好正
OLED梗係正~巴打用落OK就好~ENJOY~
多謝你之前既建議
謝謝支持~
我最希望各位巴打有靚電視睇~
勁仆街lo.佢講要mon成個換,講等零件,問佢幾時,日日都答唔知,咁我講,你出年有零件都叫等零件你講晒la ,講有零件唔會換新機,我聽日再打去吊鳩佢!

"訊息來自三星維修中心
內容:有關您的個案,現時正在訂件中,待零件到貨我們會第一時間聯絡您再約期維修,如有查詢煩請聯絡維修中心3125 1111.
"

咁樣hea鳩我

一係就hea機,一係有聲冇劃
q95t都唔知係未我唔好彩!
唉而家睇電視有時會lag晒,又要重開
d. 三叔d cs好撚鳩屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞