買電視機 / 換電視機 集中討論區 (54)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
噚日裝好部三叔55Q70A,色彩真係幾掂,播YouTube 4K風景片仲靚過幾年前罪大55X9000E,兼流暢好多,罪大間唔中都lag吓,唔係網絡係電視機硬件
因為X9000E粒MTK5891處理器行4K60唔係太夠力
行貨?恭喜巴打入手新機
阿澤,多謝你介紹
服務好嗎?
OK呀 師傅仔有禮貌,功夫掂,我裝過4次掛牆,以佢最熟手
都係去百記睇機,X90J畫面好鬆散之餘,高速畫面起晒格,請問係線嘅問題定source嘅問題?嚇窒咗唔敢買。請問邊度睇demo最好?
最好就問佢拎搖控自己玩,不過多數都唔會比你
想問x9500h同x90j最大分別係咩?
系統同個hdmi2.1?
巴打,你幾時買架? 我卡緊關
唔介意黑位同對比度可以
唔介意黑位同對比度低可以去馬
如果對比之下 有無邊部好過佢?
Samsung 55AU9000
$8300
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 400 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60, VRR, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
係盛澤訂定80T, 好緊張同配咩sound at好
去睇下實物先 麻煩曬
想問下巴打, LG A1 同C1 主要分別係咪都係針對打機既提升? 如果只係睇戲係咪簡A1 性比會比較高 ? 因為價錢都差幾多
SAMSUNG HW-Q600A 水機
$2280
you are welcome~
A1 PANEL鎖左做50HZ, 沒有HDMI 2.1, 影像處理器弱少少
如果搵到推薦以下:
LG 55" OLED TV CX OLED55CXPCA
$16000
1. 100hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1*4, 支援4K120, VRR, ALLM
7. α9 GEN3 影像處理器
V巴又打造新影院房?
想問問大家水貨電視點睇?

朋友話平好多,想4-5k 買電視
1. 電視距離坐位幾遠?
6 呎左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞