買電視機 / 換電視機 集中討論區 (54)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
恭喜 諗緊好無買水貨 低D成本坐等XR X MINILED
收到
多謝巴打嘅意見
睇黎最後都係買LG BX
純粹睇左fb啲家居group SONY個brand好似加乘好大咁
巴打想買水定行?
我自己做開工程師,唔怕駁呢樣嗰樣
而Netflix同youtube app都用到既,即係無左wireless display兩大功能
就算真係要加返個Chromecast都係五舊幾,性價比依然無敵
Sony應該要下年

不過今年Samsung Mini LED機種唔係太好賣,因為價錢同OLED接近,成本可能都高,減價又慢
用左7個月 壞左電視3星期都話未有零件整 垃圾samsung
盛澤已經幫你預先裝左個Launcher介面,盡量將介面好用化,除非你重設部機,如果唔係都唔洗煩個介面
巴打慘,咩型號?
8000水貨買55x90J定
Samsung 55Q70A
好呢

我有70T soundbar
有無sound bar推薦 其實買返音響牌子bose嗰啲係咪穩陣無死
有新買新, C1
睇你想要操作易用定極致畫質
兩部機拍埋一齊播,真係會明顯睇得出sony既色水層次度高少少,喺夜景度會見到sony 個local dimming起作用,應該光既要光,黑既要繼續黑
q70a就會多d畫面上既妥協
畫質 - X90J

系統全功能 - Q70A
bose聽歌好,睇戲因為唔支援Atmos就差一點
始終Sony FALD都發展左咁多年,算法應該好穩定
想問下,如果soundbar有earc,咁係咪可以用電視遙控,較埋soundbar個volumn呢?
而家分開兩個遙控,成日話好麻煩

另外有人話sony a9s個TV tuner好差,睇電視好矇,有無人試過?
咁應該買咩牌子好 見到panasonic嗰幾款都係中國製唔想買 其餘又好多好雜
1. 用緊咩電視?
2. Budget
唔關eARC事

Sony TV Tuner一向沒有問題,電視台1080i係會濛,影像處理器已經upscale左,正常距離睇應該OK
通常同牌子電視+Soundbar先可以共用搖控控制音量
thx a lot
盛澤fb話sony介面修正好,其實咩意思?
上面話電視壞左 samsung打嚟話全額退款 即係電視都要再買過

電視就想買50吋 都唔知咩牌子好 預算可能$7000內 但samsung就不了 之前買個洗衣機用左幾星期就爆玻璃 加埋今次真係對佢無信心

soundbar就完全唔熟 唔知價
佢另外幫你安裝一個介面比你用,你當係電話既主題類似
除非你重設或者uninstall,否則個介面唔會消失

詳細可以去佢地門市睇
隊個流行d既home launcher入去,set 繁體,裝定Netflix同YouTube入去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞