買電視機 / 換電視機 集中討論區 (54)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
當然

前題係要搵到全新有官方保養既非陳列機
想要webos 6 同新搖控
step巴,請問3星水貨本身有無跟天線?

星期6送貨,唔知洗唔洗準備
一定無 自己去日本城買定先
收到
想請教下師兄,買左部Samsung電視機,知唔知點樣check佢係行貨同埋全新機?
咁似蟲既 你D死點位 望落起碼十點
根本就係蟲
點會有死點係半點
放大左又似死點 但係咁大規模咁死
雖然電器既野 無路可以以捉
如果少打機
諗住畀老媽子睇吓YouTube
買呢部會唔會浪費咗個打機功能
唔該既打
唔該巴打 聽日再去問下先
行貨水貨都冇跟天線架啦~
幫你置頂啦~
想問下step巴 55/65啲 有hdmi 2.1 既samsung機有咩推薦?筆直$5000-$7000
1. 行貨盒上面有LABEL, CHECK下係咪同機身一樣
2. 睇下盒上面LABEL係型號係咪行貨MODEL NUMBER
3. CHECK下外觀有冇齊保護貼紙
4. 邊度買?
唔會~睇片都靚D
行貨55Q70A都要$12000
筆直$5000-$7000可以放棄

水貨就有以下:
兩部其實差不多, 自己睇下面資料, Q70A係2021年機, Q70T係2020年機

Samsung 65Q70T 水機
$80XX (盛澤)
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
9. 光度500nits

Samsung 55Q70A 水機
$79XX (盛澤)
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度550nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
係深水埗HKTVC買,送貨黎果時見到有哂packing又盛,跟住師傅安裝果時,我見到機身背面刮花左幾撻,跟住佢就話可能係人地d退貨,運輸果度比錯機,跟手就拎返部機走依家好驚再次中伏
第1次🤣
想請教下
43吋 筆直5000左右
平時睇下YOUTUBE, NETFLIX
邊部比較好?
香港電視城
香港電視城
香港電視城
香港電視城
香港電視城

巴打你100%玩撚完, 之前有巴打同佢買, 佢比陳列機佢, 之後嘈先肯退錢.
貪平幫襯D冇信譽既鋪頭=玩自己
唔該晒step巴 想問多樣嘢 建唔建議用室內天線?類似:Eight PT-01
仲有一句比你, 正常行貨一定有原廠SAMSUNG師傅上門裝機, 千其唔好信佢話自家師傅上門安裝, 因為根本心有鬼, 部機有事, 來歷不明既機先至會搵唔到原廠師傅開箱安裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞