買電視機 / 換電視機 集中討論區 (54)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
打機建議直上A90J, 55"差唔得多錢
佢個介面知唔知係咩黎
想買部4k 55”電視 唔打機

出過去睇LG 三星d qled 幾靚,

想問有無伏
現今電視用嚟打機,refresh rate/input lag同所謂電競mon差得遠唔遠?
一般家用乜都夠哂啦,
你真係打比賽既, 一早自然有答案
盛澤門市有A90J Demo機
budget
LG 50NANO76CPA
$7140
1. 50hz NANOCELL VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
Samsung 50AU8000
$5980
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY

Samsung 50AU9000
$6780
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 400 nits
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60, VRR, ALLM
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
差幾百我建議上LG 50NANO76CPA,有Nanocell顯示顏色明顯豐富D
bx 係咪得返行?
筆士 7000左右

補充番 有時會玩switch

Thx
我仲未揀到呀,究竟lg a1 定c1 好
差成五千蚊我又唔打機,但係c1 有hdmi 2.1, hdr brightness 又高好多,mon 既glare 又少啲,唯獨係白平衡無a1 咁好
C1>BX>A1
行水都有
Samsung 55AU8000
$7190
2. 光度 320 nits
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
如果Samsung QLED 55q60t呢部點睇

今日出去睇呢部平 $6880
仲搵到貨??盡量去D有信譽既細鋪先好喎

香港電視城就係垃圾既代表
今日搵到呀

呢部好舊? 定有咩缺陷
呢部OK,上年款,比AU8000/9000都好

前題係貨源,大鋪應該一早賣哂
姐係好過上面7xxx果部?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞