買電視機 / 換電視機 集中討論區 (54)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
Btw 我無認錯既呢幕應該係ready player one黎
你部amp好似未點到Atmos燈喎
著哂喇喎
5000-6000 , 50” 支援 Airplay , 主要睇電視,唔打機,買邊隻好?
Samsung 50AU8000
$5980
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
Step 巴打,請問Sony x90J 係嘛有層保護貼喺個瑩膜面?可唔可以搣左佢?
10000 budget, 65吋, 主要睇戲睇電視唔打機有咩推介?
唔知, 你好問SONY, 裝機果陣又唔問師傅?
唔知道, 你問番佢地, 因為通常都係送貨
裝機果陣點會咁快搣...
65Q80T>>>>TU8000>UP7800PCB

LG 65UP7800PCB 行貨
$10900
1. 50hz IPS PANEL, 對比度非常低(1000:1), 黑位漏光偏灰, 可視角好
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*2, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits

Samsung 65TU8000 行貨 **未必有貨**
$10950
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. HDMI 2.0*3, 支援4K60

Samsung 65Q80T 水機
$10XXX (盛澤)
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角好, 畫面順暢
2. 直下式背光, 48分區控制LED光暗, 令黑位更黑
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
你最好問SONY, 我自己太耐都唔記得了~
光點黑點正常都只包5點左右先可以換
試上網:YouTube/Netflix (試4k片)
試天線:電視台
試死點:youtube搵啲全屏嘅顏色、黑白片
裝機嗰時師傅應該已經搣咗
你好 巴打
想請問如果想搵55‘
Budget 5000-6000
想有齊Airplay/Netflix之類嘅App
最好選擇可以有咩?

見盛澤好似無乜貨簡
Samsung 55AU7700
$6480
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 280 nits
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
step巴用緊邊部
2017年49X9000E
想指教下如果床尾細電視有咩平靚正推介
利申: 無咩特別追求
我都係天龍amp

出緊Atmos個陣個front panel應該要係Dolby Atmos
55吋 x90j 定 x95h好
仲有冇其他更好選擇
前題係巴打你搵到X95H先
我見price.com有好多喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞