買電視機 / 換電視機 集中討論區 (54)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
平時點用多?
完美畫質 - A9S
雜食粗用怕燒印 - X90J
咁都OK既, 即係壞左整唔到就$3500+錢換其他新機?
係呀 呢個係兩年後果三年保養
我諗都係睇netfilx 同有時打下ps4
A9S應該OK, 都係11K姐, 有事先算啦~享受左先啦~MASTER SERIES OLED
Step巴
想問65吋
會打PS5 得閒睇吓youtube Netflix
有咩推介
BUDGET
Budget 10-20k
Sony KD-65X9500H 行貨
$17980
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(5000:1), 黑位更黑, 可視角好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ ULTIMATE 影像處理器
7. 直下式背光, 60分區控制LED光暗, 令黑位更黑
8. 光度高, 睇HDR片光位更真實
9. HDMI 2.0*4, 最高支援4K60
10. 日本製
step巴,想問下百老滙最近做嘅$3990優惠soundbar q600a+9100s 配qn90a電視ok嗎?
巴打,我喺呢度啲格價網見到如下:
65XH90 1096€
64XH95 999€
65X80J 1399€
想問下XH95會唔會比XH90更好?
當然OK, 可以用埋Q-SYMPHONY
XH95>XH90>>>X80J
試下撳HELP個度睇下信號強度係點
如果係90至100既咁多數係大廈天線出事多
go for XH95!!!!
Ok 咬牙上x80j
Thx 巴打
咩尺寸?
43"建議買43X85J
信號品質100/100
信號等級67/100

即係點
差$2000
咁冇乜理由唔買X90J
當然~
1. 分區控光系統 - $500
2. Cognitive Processor XR™ 影像處理器 - $500
3. 光度高230nits - $500
4. 日本組裝 - $500

Budget 唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞