買電視機 / 換電視機 集中討論區 (54)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
Samsung 43AU8000
$4820
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
你冇牆插就冇得選擇~
我冇用過外置室內天線
65”買咩好
問盛澤佢推q70p
電視為主有時PS4
BUDGET
10k左右
好,唔該哂師兄
Samsung 65Q80T 水機
$10XXX (盛澤)
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角好, 畫面順暢
2. 直下式背光, 48分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
1. 巴打現在情況係點?
2. 你所講既師傅係咪原廠SAMSUNG?
3. 咩尺寸型號?
如果同q70p比較呢?
冇q70p呢部機, 只有Q70T, Q70A
Q80T比Q70T/Q70A更好~
主要有咩唔同?
我都睇中呢部,貪佢可以配埋個slim fit 架
但有無師兄知要加幾錢同邊度一set 買最抵?
依家等佢再送貨,間鋪話會睇返係代理出錯定同事出錯喎個師傅唔係samsung原廠架,因為仲要送埋貨兼安裝。我買左50‘’Samsung TU8500,出面好多大鋪都冇貨
你100%玩完, 個師傅唔係samsung原廠=100%中伏, 濃烈伏
TU8000/8500正常已斷貨, 佢送黎送去都係陳列機, 做下手腳睇下邊部2手1好樣D就比你, 你接近9成中伏
陳列機好似只有1年保養, 加上SAMSUNG未必肯承認, 變相冇保
巴打你買左幾錢? 退到我就建議退錢算
大鋪都冇貨=證明已經早已停產冇供應, 搵到番黎既唔係2手翻新就係陳列機, 再唔係積木機都有可能
下次要幫襯細鋪既上黎問左先, 細鋪只推薦AVOUTLET/COMPUMARK
佢有講行貨3年保養,可以自己聯絡Samsung/佢地幫我地整,仲話7日有壞可換。買左5千幾,依家你咁講淆淆地,請問下出面鋪買Samsung TV送貨同安裝都會係Samsung嘅師傅?定一般係送左貨先,跟住再另外搵Samsung 師傅黎安裝?
一般係送左貨先,跟住再另外搵Samsung 師傅黎安裝
可以自己聯絡Samsung/佢地幫我地整--->佢地係指???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞