《你在Elsa和Anna的城堡無限輪迴的故事》【魔雪同人、互動故、解謎】

940 回覆
95 Like 6 Dislike
正皮
主角死咗最多咪四周目
能力表
高階、中階、低階對應 A、B、C
「加號」代表快突破,例如 B+ 代表快升級到 A(高階)

主角
武藝:B+
原力魔法:C+
火靈魔法:C-

魔力榜
A+ 愛莎(冰雪系)、三王子(雷電系)
A
A- 樂佩(治療系)、十王子(神聖系)、

B+
B 八王子(暗黑系)
B-

C+ 主角(原力)
C
C- 主角(火系)

武力榜
A+ 馬提斯中尉
A 七王子、亨莉瑪倫
A- 九王子、六王子

B+ 主角
B
B- 山姆

C+ 士兵隊長
C 普通士兵
C-
P會員投票紀錄:
自己出戰:2票【Poppingpoppins、破產中】
讓別人出戰:0票
依篇文如果選擇正確,可唔可以有甜出現
你想有怎樣的甜?
係咪以後都無機會食樂佩了?
如果係既話唔該俾個option自殺
簡係打個勁既,然後load game搵樂佩啦
當晚送完花之後直接攻入樂佩嘅神秘小三角 搞到佢大住個肚返去 自己就留低食埋愛莎 到時兩邊都米已成炊
安娜見到主角咁受歡迎 心入面又小鹿亂撞 順手同姐姐兩女共侍一夫
亨莉馬倫心諗呢世都冇得獨佔愛莎 倒不如嫁埋俾主角 又有得同愛莎朝夕相對
大家開開心心
我估
揀個武功高一級嘅可以學武功
魔法高一級學魔法
差距太多會死
打肥仔可能有寶執?
其實當初唔送花架話難道會更好?
就咁睇主角好似真係仲有啲弱,但係就勝在多技能,快啲加速修練
好耐無開講故台,一下追到live
G持樓主!寫得好順暢,有栩栩如生既感覺!
樂佩狂粉報到好想睇多D樂佩
(但又唔想最後綠了Eugene可摸耳俾樂佩玩完再返去接返黑石任務?)

投自薦
自薦啦,威風一下
樂佩表晒情都唔明啊 很想同你敦倫啊
亨莉馬倫究竟係男定女
投票結束,22票對5票(包含P),選擇自己出戰,拿金牌回來。

明晚,我們就看看主角第一個戰鬥。

大家的感想轉頭覆。

另外留意,現在是復活點之後的事,所以「如果」輪迴,就會重溫以下劇情:
幫萊德和鷹比賽,在小木屋找到愛莎,跟馬提斯中尉學藝,選擇樂佩約會和火魔法修練等等。
GB03:係咪以後都無機會食樂佩了?
恩覺象:如果係既話唔該俾個option自殺
做隻萬字夾:簡係打個勁既,然後load game搵樂佩啦
三重劉德華:樂佩表晒情都唔明啊 很想同你敦倫啊
答:大家都好喜歡樂佩,直接答案,仲有機會食。

不若相忘:我估,揀個武功高一級嘅可以學武功,魔法高一級學魔法,差距太多會死,打肥仔可能有寶執?
影葉:就咁睇主角好似真係仲有啲弱,但係就勝在多技能,快啲加速修練
答:都得,總之要升級了,主角技能又多。

GB03:其實當初唔送花架話難道會更好?
答:無咁蠱惑,通常和哪一個相關,都會加好感值

破產中:亨莉馬倫究竟係男定女
答:女,喜歡愛莎
諗起個畫面都開心。
輪迴劇情有樣好,
就係玩完唔認數,
綠帽主角唔會戴,
亦都唔會隨便派。
咁要係亨莉瑪倫面前屌愛莎
追到live! G持樓主!
咁要係亨莉瑪倫面前屌愛莎同亨莉瑪倫
琴晚番煲frozen2,Elsa好靚,音樂好正
謝謝新人支持,以後多參與投票。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞