[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(272) 睇#1

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
msi
急求 火牛 推介

岩岩一開機 跳電制,火牛即燒
用緊Corsair rm 1000x
有咩replacement好?
no bootable device 即係搵唔到你有 任何hdd ssd 裝左掛
買隻新的再裝番個os先?
補番部機的spec

Intel 9900k
rtx 2080ti
Corsair 8gb x 4
Asus hero mb wifi edition
即係要換隻有os的hdd先開到機
我去邊度搵隻有os嘅
好彩無買隻新碟返嚟
屌那星壞hdd咁煩
無啦啦就壞左,backup都唔得
你入隻windows cd 裝番個windows
或者 插隻裝左windows的usb 再係bios到增簡boot from個隻usb囉
兩樣都無可以點?
有冇得出街買
買番隻1TB SSD 1000W牛 換番個箱
善用5000蚊
遲下先啦
新windows 唔代表一定有好體驗架
win10初期問題多到唔少人係降返去win7
買粒5900x 搞掂
問friend幫手, 或者你somehow搵部可以上網dl到野嘅電腦自己搞

windows手指有啲電腦舖會賣俾水魚嘅
分幾期比WO
重點係唔知邊到收八達通
唔好FF
上次1060 同 580 新高登都係得幾拾張
大礦場有自己方法出貨
用咗成日暫時都冇咩事
我愛Win 10
又要等多一季
唔多建議咁樣同系低階換同系高階。
麻麻地
六舊水乜都有齊仲有埋usbc
仲想點
想問吓如果我喺裝置管理員load到hard disk個型號,但喺磁碟管理同埋bios都讀唔到佢嘅話可以點解決,啲線冇問題,我將另一個讀到嘅hard disk嘅線搬過去

Hard disk型號係ST3000DM001,入面裝咗好多舊相
有可能個hdd就死囉, 買定隻hdd做backup
睇下用dock有冇辦法read到去backup
冇嘅, 而啲相又好珍貴嘅, 洗錢出去做data recovery
又白扇又黑扇
邪教
TAP ANG GO
master+3%
唔知paypal美森買野得唔得
黑a12 好吸引
但我已經有7把屎色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞