[月經] iOS集中討論區 (15) 難分真與假 iPhone (?)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
如果換新iPhone
Backup舊iPhone restore落新iPhone
有冇咩特別野要整
例如係咪要un pair Apple Watch
洗唔洗熄左Apple ID 雙步驟驗證
仲有冇啲咩要整

關於aw:
1. Backup舊機前先Unpair左隻錶,咁iPhone會save低隻錶嘅data,成份iPhone backup就會有哂電話同錶嘅資料
2. Restore完啲資料落新iPhone,再pair隻錶,過程中會問你要唔要restore隻錶

關於雙重認證:
其實有同冇都一樣,restore嘅時候都係要收SMS,然後入過哂啲password

唔該巴打
屌 whatsapp個backup到底做乜鳩 準備完成就up唔到上去
有無app可以影相zoom遠過原廠嗰個??
唉 部se趺左落廁所 又要俾5舊幾水換過部 仲要兩個月冇係itunes backup
剛剛買左mbp 窮到燶

有錢買mbp都窮到燶

買完咪冇囉 最怕窮果陣有意外要額外洗錢

[ember]例如俾js R錢[/ember]

,
灣荃特快9 小時前
唉 部se趺左落廁所 又要俾5舊幾水換過部 仲要兩個月冇係itunes backup
剛剛買左mbp 窮到燶

有錢買mbp都窮到燶

有錢換過部

要不是有買apple care+ 皮已收轉玩大陸機

AppleCare + [ember]果然有啲錢唔慳得[/ember]

傻西又要post又要部分加密
灣荃特快9 小時前
睇隔離s8 post
都想買部嚟玩
但係6千蚊買部後備機好癲

我認我有偏見 佢係靚 但真係***不了

[ember]***=国产=sinopec=petrochina=不了[/ember]

k
灣荃特快9 小時前
入左部xzp玩
屌你老尾慳電過7plus
個4k芒又好j

xzp 580+mbps
[ember]不過鬼国移动開到咁快先算[/ember]

灣荃特快38 分鐘前
入左部xzp玩
個4k芒又好j

唔知點解呢用xzp測速會快過7plus
明明都係同一張smt卡
入左部xzp玩
個4k芒又好j

唔知點解呢用xzp測速會快過7plus
明明都係同一張smt卡

唔通有黑科技
做乜撚野
一跣手跌左部6s落廁所
開唔到機
屌 whatsapp個backup到底做乜鳩 準備完成就up唔到上去

iCloud 夠唔夠位
有咩尿袋好用
有咩尿袋好用

zenpower
有咩尿袋好用

zenpower

ANKER
一跣手跌左部6s落廁所
開唔到機

ching我琴日一樣 跌左部se落廁所 執返即刻熄機
清走d水 用風筒狂吹左30分鐘 之後放落有米既食物盒度擺左一晚

頭先約左天才吧搞 去到先嘗試開部機 好在部機仲開到 咁先可以用apple care+個plan俾5舊幾水換部翻新機

一跣手跌左部6s落廁所
開唔到機

ching同我琴日一樣 跌左部se落廁所 執返即刻熄機
清走d水 用風筒狂吹左30分鐘 之後放落有米既食物盒度擺左一晚

頭先約左天才吧搞 去到先嘗試開部機 好在部機仲開到 咁先可以用apple care+個plan俾5舊幾水換部翻新機

iCloud 夠唔夠位

夠 仲有40gb

Show blocked user - 一直
一跣手跌左部6s落廁所
開唔到機

ching同我琴日一樣 跌左部se落廁所 執返即刻熄機

已過保 同已經開唔到機
想問下而家apple music 係咪仲係一樣 一係apps store 轉ac就會冇晒啲歌要再down過
[ember]做乜鳩成日有人解密
同埋法國加密mode 成日畀人當左 粉紅細字mode 用 [/ember]

你唔多手加密 人地點會解到
舊登果陣夠無加密 黎到呢到咁多白痴仔
想問下而家apple music 係咪仲係一樣 一係apps store 轉ac就會冇晒啲歌要再down過

冇辦法 你轉區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞