[月經] iOS集中討論區 (15) 難分真與假 iPhone (?)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
唉 部se趺左落廁所 又要俾5舊幾水換過部 仲要兩個月冇係itunes backup
剛剛買左mbp 窮到燶

俾$5xx 咁平
唉 部se趺左落廁所 又要俾5舊幾水換過部 仲要兩個月冇係itunes backup
剛剛買左mbp 窮到燶

有錢買mbp都窮到燶

買完咪冇囉 最怕窮果陣有意外要額外洗錢

剛剛買左mbp 窮到燶

有錢買mbp都窮到燶

有錢換過部

要不是有買apple care+ 皮已收轉玩大陸機

AppleCare +
睇隔離s8 post
都想買部嚟玩
但係6千蚊買部後備機好癲

我認我有偏見 佢係靚 但真係***不了

睇隔離s8 post
都想買部嚟玩
但係6千蚊買部後備機好癲

我認我有偏見 佢係靚 但真係***不了

其實真係個樣靚之外無其他原因想買
LG仲衰,乜都燒

G2神機 我仲玩到

G4 v10

v10jj $1800接手

因為有時佢地個問題真係換Android先解決到
雙修就會明我up乜

雙修係為咗keep住iOS個新鮮感

呢個真
我電腦會windows mac雙修
手機就iOS
Player就android
全部修哂先知個世界發生緊咩事

無錢買mac
返工用電腦已經用飽
最衰有部thinkpad x240
有排都換唔到機

我部win機都係啲陳年thinkpad仲要係edge
死極都死唔去
換左隻ssd仲好似番生咁
搞到我買唔到surface pro

Surface唔值咁貴...
仲要賣點係筆同portable
呢兩樣嘢一讀完u已經無用
有諗過唔理有無用點都買部macbook/MacBook Pro 13 w/o tb
但諗諗吓都係留錢做第二啲嘢算

所以新Surface Pro出左之後我都只會買上一代
但上一代平左都講緊要$7500(i5/8+256GB,連筆連keyboard)

仲貴過出notebook/pc 不了
有iOS 10.3.2

訓左幾耐

有iOS 10.3.2

訓左幾耐

有iOS 10.3.2

訓左幾耐

你地係咪個個都有買apple care +?

喘喘跌花左部機,諗緊洗唔洗買

無買
你地係咪個個都有買apple care +?

喘喘跌花左部機,諗緊洗唔洗買

無買
有iOS 10.3.2

訓左幾耐

部se 最近唔知咩事 瞓一晚冇20%
點解會咁
用iTunes backup完restore落新機
會咩apps呀相呀whatsapp record都係番哂度?
用iTunes backup完restore落新機
會咩apps呀相呀whatsapp record都係番哂度?

Yes, 原封不動
如果換新iPhone
Backup舊iPhone restore落新iPhone
有冇咩特別野要整
例如係咪要un pair Apple Watch
洗唔洗熄左Apple ID 雙步驟驗證
仲有冇啲咩要整
如果換新iPhone
有冇咩特別野要整
仲有冇啲咩要整

紅字可以之後先做

藍字就睇下你有冇多一部idevice
因為佢一係就send條code去idevice度,一係就send SMS
兩步認證冇開過 好煩
如果換新iPhone
有冇咩特別野要整
仲有冇啲咩要整

關於aw:
1. Backup舊機前先Unpair左隻錶,咁iPhone會save低隻錶嘅data,成份iPhone backup就會有哂電話同錶嘅資料
2. Restore完啲資料落新iPhone,再pair隻錶,過程中會問你要唔要restore隻錶

關於雙重認證:
其實有同冇都一樣,restore嘅時候都係要收SMS,然後入過哂啲password
入左部xzp玩
屌你老尾慳電過7plus
個4k芒又好j
部se 最近唔知咩事 瞓一晚冇20%
點解會咁

電量使用正常嗎
兩步認證冇開過 好煩

開咗忍唔住熄返
入左部xzp玩
個4k芒又好j

竟然係咁
入左部xzp玩
個4k芒又好j

xzp 580+mbps
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞