[月經] iOS集中討論區 (15) 難分真與假 iPhone (?)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
聽朝早d起身慢慢妹個官網

期望新ipad會降價, 雖然好似無咩可能,

ipad pro減價都啱, 睇下可以去到幾錢

個價應該會set 9.7以上,12.9以下,同埋SSD改大不過keep pricing tiers

個價應該會set 9.7以上,12.9以下,同埋SSD改大不過keep pricing tiers

新iPad出得果兩個幾月
應該未有咁快減價

我估10.5會用番依家9.7個價,9.7減$800-1200同cut淨32/128GB
12.9如果有新都會keep舊價,舊12.9就直接88

如果新pro有512GB同keep番9.7個機身大小(用得番啲舊配件)
唔排除會由pro9.7上新pro
當然希望個價可以壓到落$6000樓下

應該未有咁快減價

我估10.5會用番依家9.7個價,9.7減$800-1200同cut淨32/128GB

如果新pro有512GB同keep番9.7個機身大小(用得番啲舊配件)

之前已經流出左10.5既size會大過9.7,係來自幾個整殼既廠唔會有假
配件事少我反而想知resolution,如果真係同12.9一樣不過加深pixel density,咁10.5基本上係取代12.9
我都覺得512GB SSD係必需,我部iPad 5得128GB直程唔夠入半張DSLR SD card,另外我部iPhone 7有256GB不過apps同其他垃雜data都幾十GB,新pro最好128 base,512至1TB upgrade,不過屌咁樣個LTE 1TB版分分鐘要過萬

https://www.macrumors.com/2017/06/05/ios-11-files-app-placeholder/

AppStore出現"Files"app placeholder
Apple終於肯俾iOS file management喇屌佢老味

皇恩浩蕩

大家快d企起身拍爛手掌

感動既係,唔駛再見到堆真心iDog拗話唔需要file management都已經handle到pro用途

有時見到啲die hard果粉死都要拗依家部iPad做到哂macOS同Windows嘅嘢真係噴血

各位冷靜啲,分分鐘只係iCloud drive改名/就算有file system都9成9係閹割版

應該未有咁快減價

之前已經流出左10.5既size會大過9.7,係來自幾個整殼既廠唔會有假
配件事少我反而想知resolution,如果真係同12.9一樣不過加深pixel density,咁10.5基本上係取代12.9
我都覺得512GB SSD係必需,我部iPad 5得128GB直程唔夠入半張DSLR SD card,另外我部iPhone 7有256GB不過apps同其他垃雜data都幾十GB,新pro最好128 base,512至1TB upgrade,不過屌咁樣個LTE 1TB版分分鐘要過萬

個smart keyboard舊年買左成千一
個套又百幾二百
唔想咁快因爲換size變哂做廢物

如果Apple有心要iPad Pro成為laptop replacement
起碼要256GB先有誠意啦
做media執相執片做歌果班大把嘢放入iPad
又預期黎緊啲iOS app會愈黎愈多功能/大食去應付「pro」需求
我暫時512GB就夠用
有錢會想買部大容量少少嘅macbook多啲

10.5就算有12.9嘅resolution都應該唔會replace 12.9
反而應該會將12.9(或者加大少少做13.3)個resolution推到4K
咁hardware就可以開始同high end laptop睇齊

https://www.macrumors.com/2017/06/05/ios-11-files-app-placeholder/

AppStore出現"Files"app placeholder
Apple終於肯俾iOS file management喇屌佢老味

皇恩浩蕩

大家快d企起身拍爛手掌

感動既係,唔駛再見到堆真心iDog拗話唔需要file management都已經handle到pro用途

有時見到啲die hard果粉死都要拗依家部iPad做到哂macOS同Windows嘅嘢真係噴血

各位冷靜啲,分分鐘只係iCloud drive改名/就算有file system都9成9係閹割版

呢個機會都唔細
Apple唔會咁容易俾大家得到想要嘅嘢

食飯時間冇人

應該未有咁快減價

個smart keyboard舊年買左成千一
個套又百幾二百
唔想咁快因爲換size變哂做廢物

如果Apple有心要iPad Pro成為laptop replacement
起碼要256GB先有誠意啦
做media執相執片做歌果班大把嘢放入iPad
又預期黎緊啲iOS app會愈黎愈多功能/大食去應付「pro」需求
我暫時512GB就夠用
有錢會想買部大容量少少嘅macbook多啲

10.5就算有12.9嘅resolution都應該唔會replace 12.9
反而應該會將12.9(或者加大少少做13.3)個resolution推到4K
咁hardware就可以開始同high end laptop睇齊

上面幅圖左面係9.7 pro,中間係9.7 pro case,右面係10.5 pro case
你個情況最好唔撚換,衣家OLED未ready,係用都係iPhone 8行先,今次iPad Pro未轉,加上其他hardware應該唔會改勁好多
仲有,12.9同9.7 pro只係年幾兩年貨,新iOS同新pro相關既features應該唔會唔俾埋舊pro,除非有新pencil啦

我估會64 base,總有人完全唔放data不過又想要pencil做notes taking
可能一跳跳上512同1TB
不過衣家個Files app唔知有無能力access external storage devices,如果可以咁內置SSD容量就相對無咁重要
原來今晚WWDC 聽日要返工架

而家訓囉

已經預左1點睇到3點,之後幾個鐘上各大tech網恥笑/屌柒Apple直落飲早茶
升唔升級好?
Apple store is down

而家訓囉

拎左假

已經預左1點睇到3點,之後幾個鐘上各大tech網恥笑/屌柒Apple直落飲早茶

順利既話我預試埋beta1 5點左右有得訓

準備課金
siri speaker如果係router咁我都要課金...
前提係真係有呢樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞