女仔入行做IT狗

590 回覆
36 Like 597 Dislike
唔好學Java啦,學.Net好過啦
唔洗學嫁喎 見工就會請
rm -rf *
唔一定證書,有github profile都得嘅
放下自己proj 去demonstrate自己識programming/ 一種lang

前提係你要有ugrad,話比人聽你份人正正常常可以學野,唔洗人餵
爛code everywhere
真,開始女裝見工後幾乎份份都有offer
it 邊會有course 有認受性 一係有底考cert,一係就hd讀起
你學到有信心咪 是但掟cv搵 junior 位囉
寫d project 掟上github 見係你女都有機會比你in
反正讀完hd出黎果d好多都係白紙
何出此言
.net 少工過java好多
點解
唔好拉低其他女人 thx
寫web 唔似app 咁要keep 住learn 新野掛
剩係年年google io 之後睇release note 同update library 都有排做
放棄Java
寫Python,React 有前景d
識個女仔IT狗 可以幫你問下意見
你廢關人撚事
你有女仔做IT係廢啲既心態己經唔適合做呢行
如果你其他 degree grad
正正經經去讀過post guad IT 好過

起碼證明到你真係有學過
依家個個上網睇少少野就當自己識 特別係theory 野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞