女仔入行做IT狗

590 回覆
36 Like 597 Dislike
多謝絲打
其實我本身做緊個行發展得唔錯
但coding 係我一直好想做既野
我入呢行人工會大減
人一世物一世 乜都要試下
最後即使入唔到行 都叫試過下
學到多一樣野
好多謝你既分享
你自己講關你柒事
但又咁上心 上個網啫
唔洗咁激動咁嬲既
不過你鍾意啦
比你釋放下d壓力
你連份工都唔識尊重,學乜人入行?

吹咩?關你撚事
好似你嬲啲喎?
比人講幾句就周圍鬧質疑你嘅人
又pin聲明又盛
上個網姐咁撚認真
靠塊臭閪喺原本果行做拎唔到著數好撚大壓力?
係囉
至少未來大趨勢Java只會越嚟越唔吃香 好多野Java都慢慢跟唔上時代嘅發展

但學Java唔會冇飯食嘅,至少可以求三餐溫飽
Java有咩跟唔上時代發展
佢基本有齊一隻Morden language 要有嘅嘢喎
最起馬呢十年佢一定唔會decline先囉
第一隻學Java一定無問題
呢邊有人有討論過,你可以睇下

https://groups.google.com/u/1/g/pongba/c/yzKXwBsCUZ4
多謝你既分析
我會考慮下
寫App當興趣 is ok 未必要入行吧
寫寫下做 freelance 做slash 仲開心仔
12年前嘅文
仲係度Java 7.0
Java8打後同之前兩個世界喎
都未計Java宜家每半年review一次standard
都已經出到16
又有人寫framework update
又有一個大嘅community support
唔明點解你話跟唔上時代發展
樓主咁認真做咩
呢D IT PO不嬲有班友入來搞事
講講下又變嘈交又係度拋下書句
以為自己好tech, 人地果D就係垃圾
你上jobsdb照apply啦
佢地又阻你唔到
多謝你
真 成班垃圾 唔見佢地去屌男仔入行做護士
其實舊language 可以變舊即係keep住有人用同meet到新既需求 唔會咁易fade out

Python C++ Java sql 呢啲讀u已經學緊而家咪一樣係主流
又要用西黎吸引人
又唔敢認
超級多謝你既建議
多謝你
睇完你段嘢,我明白而家啲 programmer 點解啲IT 知識咁窄。前一排重駡班友連 internal external storage 都唔識分,memory usage 又唔識計。搞到D機行唔郁,以為resource 無限咁!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞