女仔入行做IT狗

590 回覆
36 Like 597 Dislike
係呀,我真係code monkey而已

奈何香港好多公司請programmer 要求好低
其實嗰陣雖然我做到好差
但我都可以俾唔同公司挖角
事實係好多公司請人連technical test 都冇
屌你老母啦之前有男仔開post話入行做幼教
又唔見你哋講點解強調做係男仔
小心 呢到有好多癲狗會周圍吠人
大把人未入行先笑自己個科
工程會計撚話自己個科係狗做
讀教育都笑自己第日做教畜
你咁講 大把人都唔可以入行
入左行都要辭職
希望你讀書個陣冇笑自己個科個行
如果唔係 你都係辭職好啲
下,完全唔同case wor
幼教、護理等行業不嬲prefer女人,強調自己男人想知會唔會冇人請被歧視等係合理
正如如果今日樓主係問女人入行做地盤做運輸成件事即刻正常返
但我真係諗唔撚明點解要話自己係女仔黎強調廢
係呢行見過大把叻既女engineer,想同樓主講你廢就廢咪撚拉埋其他女落水
人地釋又解左,歉又道左,唔明點解可以咁怨婦

有時我會諗係咪思想上唔同
男性做野一心一意啲又會去到盡
工作完左都繼續學IT野
望返自己一放假乜都唔想搞
絲打 介唔介意分享下你本身有無it底
因為我係0it底 做緊個行又完全唔關事
同埋都想問下你初初係點開始學架
好多謝你
冇底 但細細個就砌下機又打機
冇讀過相關既野
知道多謝絲打
你快d瞓覺啦 聽日係星期一
明明好多現職p仔都唔係讀cs or Ive se 唔明咁care做乜 起個demo project 搵到工做到落去咪繼續 做唔落去又唔會死既 曬咁多時間補埋d 19 hd 不如做幾年野讀個cs master好過啦
做IT係要識好多個layer, 唔係淨係識program就做到
非IT 底做打曲真係concept 識抄曲>>>>>逐行寫
慢慢練下 依家讀degree都係讀java 可以交換tg比啲大學功課你試做
女人原罪囉
上面有幾隻仲喺到屌話女人最鍾意壓迫番女人
但明明自己就正正做緊呢類行為
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞