女仔入行做IT狗

590 回覆
36 Like 597 Dislike
咁你認為sa 應該要做啲咩
唔關我地撚事你開乜野撚post
多謝你意見
多謝你 我會俾心機
睇嚟外表,10個it女9個都係溝/被上司溝之後上岸,識唔識It唔太重要,尤其你肯學
你唔想答可以唔答
有逼過你?
即係臭西啦 屌你老母過主啦廢物
入行都要上黎伸手,幫你攞個西換8達通好冇呀
樓主唔好理啲無謂人啦
笑咗 樓主淨係聽啱聽嘅野 唔啱聽嘅過濾晒
sad 我就係冇乜料果d 喺度扼飯食
唔係答唔答既問題,咁你係到開post個個見到,然後話人唔關佢事?冇言論自由
你廢就好啦 咪拉埋成個性別以為人人好似你咁先得架
上個網都咁嬲燥晒底起晒鋼咁
你平時生活係咪好艱難 好大壓力
其實得你先會嬲
你唔係以為講句臭閪 人地就會好介意呀?
睇開d啦
樓上巴打講得啱
我啲programming都係咁學返嚟
解決到生活上嘅問題會好有成功感
推動你繼續去進步
哦係呀,我嬲到一拳打爆咗個mon

垃圾伸手黨
係淨係聽有用既野 個d純屌無建設性既意見
咩八達閪 我聽嚟有咩用
你見我都係覆人地比有建設性既留言
我認真回你,0 programming background 三個月內靠bootcamp入到faang係冇乜可能,剩係第一關code test已經要練好耐leetcode/hackerrank先過到,後面仲有起碼3,4輪technical interview(whiteboard programming, 現場bug fix之類),全部都有難度。講緊我識有個3大cs valedictorian都拿唔到offer果種難
你個同事可能
1:呃尻你
2:佢係入fang外判比另一間公司果d類似secondment contract,呢d要求低好多
3:天才
多謝 我會試下
你廢姐
人哋可能聽完setting 可以憑空作到dijkstra algorithm 出嚟
連燈it仔應該喺職場遇到好多unfair opportunity問題,所以聽到女人it咁大火氣
呢個問題大行請人嘅時候特別嚴重
佢冇講3個月直入faang
學完做兩樣功課
1.黑白棋
2.一個app可能有redo add delete etc.

咁已經有穩固既code concept 出到黎做難既係你要keep住學新野 如果唔係有興趣我勸你都係唔好做 我已經係一個例子
雖然唔知係扮女定真係女 但有女仔it就廢啲嘅思維都係垃圾㗎喇 自己廢就唔好以性格作說辭啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞