女仔入行做IT狗

590 回覆
36 Like 597 Dislike
推呢個
靚就得
Show 咩passion? Show個樣show下身材就請啦,要撚passion咩on9你有無passion啊?俾你揀你揀去寫code定屌閪啊passion
請女同事其實無咩問題
下下對著成班棍,你唔悶我都悶
唔通日日都傾program傾tech野
你睇宜家D startup做到男女一半半比例
留咗個靚字
之前都未有bootcamp
你講果堆空管系統,金融軟件憑咩話係bootcamp友寫出嚟?
如果非bootcamp人都未達到你講既工程專業道德問題,咁你點總結話bootcamp垃圾而其他就唔係
我覺得問唔係問題
前提係有無自己用時間同腦去試下解決同google下先
而唔係一就黎做伸手黨
你一黎就問 咁不如我做埋你個份出埋你份糧
是但搵個online course 試下係咪睇得明 有興趣先啦
jetbrains academy 有一個月免費
供過於求 同埋candidate 既質數下降
過多兩年冇咁大既market 仲點養到咁多人
btw女仔應該乜撚都唔識都有人請
你啱
同意,IT始絡係需要degree,至容易搵工;可以考慮做學校support, 但至少都要一張文憑。
直接自學做馬雲
做 project admin / ba
你有咩唔識可以教你
tg 我 hugo1992
programmer show到你有心學得啦
我係個it man, 1男1女來見工
個女interview正正常常
我緊係請個女
做IT helpdesk算吧啦
其實有自學緊java
但想有人請都要有證書
所以先問有咩course認受性好d
就俾人屌到狗血淋頭
冇人屌你 係屌緊bootcamp course 姐
其實大家都冇點條黑路你行 仲幫緊你
bootcamp 真係唔好諗 又晒錢又冇用
唔關你係咪女事
不過無background 就唔好入嚟呃飯食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞