True Wireless真無線耳機討論(54)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
可以慳返不過aptx同aac真係差少少咋咩
Xm3用跟機隻耳綿,物理隔音已經差好遠
如果d demo可以比套自己d耳膠落去試就好 耳棉真係油耳天敵
Xm3原來有綿我太耐之前買都唔記得咗
我試咗mw08幾好,未試xm4
Btw竟然係mw08 低音多過xm4
成日以為sony 產品都係多bass為主
4對膠3對綿,記得唔好掉
睇下用唔用到落xm4度,慳返一對耳棉都好呀
忍唔到手買左對mw08 個招牌個質地好滑摸落去好正
啲聲點呀?
Mw08同xm4載落邊隻舒服d?
用緊power beat pro, 載一陣就覺得好頂耳仔
兩隻都舒服
音色自己覺得Mw08多少少低音sony平衡啲
我試咗mw08幾好,未試xm4
Btw竟然係mw08 低音多過xm4
成日以為sony 產品都係多bass為主

你個印象過時到...仲誇過之前以為beats仲係玩低音炮
sony堆in ear係十年八年前出第一代XBA動鐵時已經冇咁focus係bass
去到推hi res之後直頭強調三頻平均
你唔會係用開左anc之後個聲黎做比較覺得佢仲係玩重bass呀
我聽和樂器band黎試 人聲冇ckr70tw咁貼耳 但背景咁多隻樂器聲分明好多
不過佢個app好揸 冇eq校 都幾正
巴打之前有冇用過其他ANC耳機?
mw08 ANC 聽講好弱
仲有對ckr70tw喺手 不過佢個anc同冇冇分別
mw08 都係通病 隔唔到高頻聲 我有喺黨鐵大圍到九龍塘唔段開關試下 d風聲隔哂 但路軌嗰d高頻聲都仲係度
感謝回覆
thx巴打
不過開完anc 聽歌音質好似差咁d 如果唔係好嘈我都係唔開 可能唔慣
Xm4啲低音算係有存在感比較實淨
mw個低音有啲啲似去咗戲院,可能調音人聲較後都有影響
關唔關佢個原裝棉事
想問下邊度有得試?
let's go audio
而家買隻nuarl n6 o唔ok
見豐澤嗰度好平
本身用開nt110同galaxy buds +
有冇人用過n6 有用後感
上網睇過話n6嘅高音爭啲
但係咪真係咁同n6 pro差好遠
而家運動耳機係咪都係jabra 稱霸?
Thanks bro
有無巴打同時有bd21f&bd21j
可唔可以話我知j用唔用到f個盒充電?
唔見左個盒想買個2手f充電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞