True Wireless真無線耳機討論(54)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
隻左耳機好似死左咁,拎出黎都無燈著喎
咁唔知
用到燥,星期六拎去間舖一換一算
你講完我即刻卻步
明明mw07plus 放入盒再拎番出黎就會正常番
配戴感,聲,我都滿意的,但依家真係灰左
有無filmware可以update個d
個app 顯示係最新,同埋依家factory reset 完連右耳都配對唔到
iPhone想聽lossless,應該買PI7定xm4好?
PI7就可以差電盒當dac,用aptx hd連耳機
xm4就有DSEE Extreme
RHA 同 MW08 我都有試過,可以分享下個人見解:

音色:Gemini >> MTW2 = MW08 > RHA ANC
配帶感:RHA ANC >>> Gemini = MTW2 = MW08
主動降噪:Gemini >> RHA ANC > MTW2 = MW08
造功:MW08 = RHA ANC >> Gemini = MTW2

基於呢個結果,最後我揀咗 Gemini。如果唔係 Gemini 已經 fix 晒啲伏,我會買 RHA ANC。因為買真無線有兩大因素,第一要夠隔音,第二要戴得舒服。坦白講論音質一定係有線,買得真無線都係喺舒服易用嘅基礎上,尋求比較好嘅音質,而呢個範疇嘅所謂音質,好多時都只係講音色,即係個基本調音啱唔啱你口味。RHA 個調音唔係唔好,只係冇咁大路,所以有興趣嘅,去試吓先~
慘 我search keyword搵黎搵去都係得鄉土個post 冇乜地方搵到解決方法
唯有希望換完之後可以正正常常
師兄係邊度試同買 趁放假想去試伏
始創 gearzone
清 呢段嘢你都Post過好幾次啦喎
399好似真係幾抵玩,有冇人知Nuarl N6夠唔夠拎黎跑步用?
上兩個月買左sennheiser 隻CX400BT做主耳機,諗住佢399咁平買黎跑步都好
上網睇D介紹文話佢有IPX4夠跑步用,但我之前隻MTW1都係IPX4,拎黎跑步用壞過兩次,拎去整條友話用佢跑步實壞
點解無人講pi5
pi7成3千幾真係好貴下
我幾時post過呢師兄 🤔
邊到買到2k
ckr70tw, 900唔洗真係抵用
上carousell睇下
咁大鑊
d人話DSEE基本上用係320kbps或以上既source係完全廢, 食多左電之餘仲令啲聲沉左。ios我唔熟,但iPhone要出lossless好似要ALAC,right? 有錯請更正
RHA真無線個調音真係唔識欣賞,明明佢啲有線都唔係咁極端。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞