True Wireless真無線耳機討論(54)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
周圍問哂hk post dhl fedex再問佢先咁答 好似比人撚狗咁
我一早都諗緊有電點寄 但佢要求return所以我咪走去問下
用緊TRN T200 但就死,呢對升級可以考慮邊隻?

1000 筆直
佢叫你return又無安排埋courier比你?
冇 本身佢叫我寄完之後email返張shipping cost receipt比佢claim shipping fee
btw就算佢安排香港都好似冇公司會收有電池嘅野?
佢安排上門收就唔理佢
結果黎睇係賺左嘅 依家佢唔收返對耳機就全退比我
個case叉唔滿都照用住先 唔駛錢
唔理其他因素
大家覺得邊隻最靚聲
Xm4定價過2k有d卻步
真係隻隻唔同
我嗰隻係頭水版update完又無乜嘢喎
做gym用xm3會唔會甩?如果唔會嘅話就等xm4
最近買左新iPhone ,諗住買埋耳機
諗緊去apple度買beats solo 3定係去豐澤買jabra e75 active好
前者貴後者700左右

利伸 運動撚
唔過$2k真係狗衝,過就要等實物試真d先
我好鍾意DG d聲,見咁多巴打有小問題真係好卻步
買過 RHA true connect,廢到喊。

我對呢個牌子有少少陰影。
真心想知大家會等xm4定衝PI 7
價錢可以差幾舊 都真係幾難取捨

LDAC 係咪真係咁吸引?
但係用iPhone 又好似無咩用
又無理由專登買個LDAC 既player
dhl點會唔收利申 return過對真無線返去
iphone用都可以期待下佢個通話收音同新單元係點
其實你本身唔係音響撚,聽歌都唔係用hi res或者無損嘅話,LDAC對你吸引力唔大

如果你本身係音響撚咁應該一早有Walkman/player
APTX同AAC唔差得好多,但LDAC就差好遠
試過踩單車機甩一兩次
但身邊朋友好似無同樣問題
應該係個耳塞size 問題,試啱先用就無事
LDAC優點係可以高kbps傳輸,無記錯最少可以做到330kbps
買Jabra買Elite active 75t好定Elite 85t好?🙈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞