True Wireless真無線耳機討論(54)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
apple例牌手法,就出新野degrade現時產品。
點解一定要AAC?
關閪事咩
nerf左成年都黎
美國佬成日打官司連任記手掣飄移都打得贏
點解AirPods pro nerf anc冇人打定有打我冇留意到?結果係點?
因為我隻耳機淨係得aac sbc
手掣飄移係物理上既機械問題
唔應該發生

airpod 係軟件調查
而且冇明文寫明個ANC 強度
亦都有人受益於調查後既anc

咁樣好似搵唔到位入apple
iphone用家
應該繼續用mtw1 定係可以考慮下轉xm4?
如果鍾意mtw種聲嘅可以上mtw2
xm4對iPhone嚟講只係ANC勁,音質上冇分別都係AAC
應該唔得架喎,apple d電話更新完限制機能都畀人屌到仆街輸埋官司
而家應該開返個option叫人自己set唔係nerf全世界
大大邊度有得試? 好想試下岩唔岩戴先訂
唔正常 最起碼我用airpods pro冇嗰啲聲
似唔正常多啲
頭戴式同入耳式應該唔同呀嘛? 利申新手
Ching你果個冇問題?姐係正常唔會有逹達聲? 咁係咪要check下
一出第2個月更新就nerf
好心投乜撚野訴
線撚(藍牙codec效果類似線材)/單元撚咪覺得無分別 明明啲實驗對耳機音質主觀評分嘅最大因子係調音,啲人總會覺得個單元(價錢)同線材呢啲微不足道嘅嘢對音質影響大過本身嘅tuning 腦放效果max
論單元,mw07+粒單元夠貴啦,唔見得音質屌打;airpods pro粒單元(11mm) 差唔多係wf1000xm4 (6mm)兩倍,但兩者嘅bass 耳牛都係, 靜電單元+靚線比木/紙質動圈+原裝線屌打周街都係
我wh-1000xm4 開左anc 之後都會係咁
sony門市
Iphone用家 mw08定xm4好
都啱既 XM4行ldac 但係啲review都無講到佢好過pi7/mtw2/mw08/gemini
岩岩去左mk Sony store試左
唔知我木耳定點啦 我覺得xm4都係同xm3差唔多
Anc xm3都勁過airpod pro
Xm4 表現都差唔多
不過我無拎出鋪聽下啲車聲人聲唔敢講得太firm

Anyway已9衝
如果唔論音色
Xm4連室內通話都虧虧哋但佢個anc應該完勝
同埋有dsee理論上會比純aac直出好少少,當然聽唔聽得出另一回事
岩岩訂左了
小弟隻Jabra Elite 65t 跌咗粒膠

上官網買運費仲貴過粒膠

有冇Ching知道本地邊間鋪頭有售
DSEE唔好有期待好啲 用咗咁多sony野都feel唔到除咗吃電之外有咩分別 利申木耳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞