True Wireless真無線耳機討論(54)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
暫時好似係。但如果你諗住長期代替電腦/switch出信號我會建議USB手指多d,因為細粒好多又唔洗用左個盒d電。加上你知啦,而家啲wireless 耳機同盒壽命真係得兩年左右,長期用個盒streaming放電可能壽命又短一忽。
巴打隻耳本身大唔大?
我用緊MTW1 有時帶耐左 (45分鍾左右) 就會開始痛
我見XM4而家個design都同mtw似
想睇下會唔會頂住

比你做參考,唔算係大耳

新耳綿幾舒服,帶左2個鐘都冇乜感覺,亦都冇鬆 (I mean少少鬆,不過幾乎冇影響)
玩咗兩日,聲底好厚,音場闊,低音略嫌多咗啲,但整體嚟講,399買呢個級數嘅有線earphone 都好有難度。
真呀。399真係無得輸
gemini有無耳膠可以換
琴日買完之後試左原本果4隻size都係唔多戴得穩
即喺我買隻usb手指然後再喺電腦度揀連耳機咁樣?

usb手指有無推介
有XM3同BOSE QE 諗緊買唔買XM4
xm4幾吸引
買個walkman A100 + xm4 黎玩有冇得諗
A100個ldac 解碼出黎好似話好過一般手機ldac
居然你都係咁
其實佢聲靚 ANC勁 係大粒左啲 同會走電
搞到我而家都要諗諗xm4
無錯。基本上同手機一樣第一次pair左之後每次開earphones就會自動pair。
要平可以買100蚊個d 藍牙USB,比多百有gigabyte GC-WBAX200 (wifi6+ BT 5.1), 再高要求可以揀Creative BTW3有Aptx LL+HD
3000都唔係大問題但舊電得4個鐘用2年後真可以拎去堆填
xm4除左港島其他sony centre有冇得試到
想問aptX™ Low Latency 取樣率有幾多?
spinfit 360都塞得落
Bose quietcomfort

巴打覺得音質點?定得個隔音勁
音質同價有更好anc好嘅,但不妨等埋xm4比較下
等唔切了

音質我冇所謂了 聽日去試戴啱唔啱先
建議巴打等埋先

BOSE QC出嗰時我盲衝咗 但唔知係我耳仔唔fit定戴得唔啱 嗰降噪 俾我想像中弱好多 同有耳棉嘅airpods pro差唔多 搭黨鐵基本上都仲係有好明顯嘅背景聲

加上嗰盒又大舊 變咗一定要帶袋出街 所以而家9成都係用返airpods

反而見到xm4好心動 想Bose換佢但用咗半年多少少就換又好似好敗家咁

有冇師兄知道邊到會收二手耳機 如果有隻bose大約重值幾錢
Dcfever放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞