True Wireless真無線耳機討論(54)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
我覺得唔好聲
CX400BT $399?邊度買? 我想買黎去沙灘用。
iPhone 就算數啦
PI7 好似唔係aptX HD?
普通aptX 同 AAC你唔會聽到大分別

至於xm4就配返Sony 最理想
DSEE應該都唔係好聽到個分別
講得唔清楚sorry
係我上個月買左CX400BT用,然後而家見Nuarl N6 $399想買黎玩,睇下可唔可以跑步用佢
Btw 點解買CX400BT 去沙灘用,隻野唔防水架喎
PI7同mw08揀邊個好
之前個65t壞咗想換一個新
PI7電量好似爭啲
但係佢個音質係咪真係好好多
我估如果無同時推PI7,PI5 9.2mm driver加B&W個名其實有叫座力。加一拍埋PI7度爭一千就少一個driver, 無電盒streaming, 無aptx LL HD adaptive。相比下無咁吸引。
搞到我開心左一下
我主要去曬太陽,所以無乜所謂。

我諗N6跑步應該ok既,我超大汗戴住N10 Pro做運動都無事,大家都IPX4。
好,聽日買黎試下先,thx
應該因為factory reset 完,第一個步驟係左右耳機自己要pair 左先,第二步先比你連手機
類似嘅內容係呢到同埋XM3 個Post都出現過
結論都係話買咗DG
係XM3 post仲比人話打手
內容格式大致相同
人聲佢冇mtw2咁出 尤其係男聲
但佢背景樂器聲分得好清 好有層次
相比上黎mtw2就冇咁清晰好似
聽pop mtw2應該好d 雜食好似mw08好d

利伸 兩隻都係喺鋪度試得一兩首歌
Ching平時喺出街搭車聽?事關我喺想買隻嚟for做gym驚成日甩
冇用其他?
你講個個係我
同埋你爬返文就知我係未買

我XM3一出就買,係我第一對TWS,由XM3 post 1吹水吹到post 7,係個post我自己都話要衝XM4

呢邊有巴打推介DG咪去試下,試完打左一段仔分享下對比XM3,airpod pro既個人感受,等XM4出個陣一齊討論下,就俾人話打手了

我係另一邊Sony相機post都蒲左好耐,提其他牌子既相機都未試過俾人話打手

有齊哂WF,WH,PS4,A73加一堆sony鏡既DG打手上
行街搭車聽,我換左JVC耳膠慢跑追巴士都唔會甩

如果你做高強度(即郁得多? sor唔係gym撚)既gym,又出汗多可以要搵返隻運動耳機
我都係等XM4 demo 試過先買,陣間訂完 唔啱聲,唔啱戴就晒錢
打電話都幾唔掂

xm4啱啱試咗
我幾鍾意個聲
好啱
Sony Shop有?
都想知佢一粒6mm單元可以發揮成點
咁快有demo?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞