[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(271) 睇#1

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
可唔可以推薦下幾塊其他板先
深水埗好遠
X570 tomahawk喺x570入面最有性價比
一係加多少少上unify
我之前個粒3600上360aio都冇feel
用3090未得
我會9估 之前係跳水後再例行降價清倉低貨

點知而家11代又特別差,個個都買10代 intel 又唔再出。 所以加返
11代比你開post 踢爆左
個個10代yes
用amd未得
拔劍 同埋貴
想知將隻PCIE3.0嘅SSD插落PCIE4.0嘅slot到 除咗食唔晒個速之外 仲有冇其他影響
Intel® Pentium® Gold G6400
ASRock H410M-ITX/ac Mini-ITX
ADATA Premier 8GB (1 x 8GB) DDR4 2666 Mhz C19
FSP Hyper K Series 500W 80 Plus White
Sharkoon 小悍將 SHARK ZONE C10 Mini-ITX

行唔行到雙mon 之前拎出面D文書機用唔到 想自己整部來睇片上網
嘩 聽你地咁講 5800x 好似仲熱過5900x咁 本身仲諗住買5800
5800x 係熱過呀
咁其實係咪設計問題 冇理由performance差過5900x 但反而熱d...
多春佢set 全核保守d
5800x 係全核行到過熱降頻
Oh 姐係5900x Overpower 有 headroom 5800x 冇 要chur盡先得
小心啲講嘢
肥林會話你冇常識
自己試過XXX
自組水都頂唔順
藍絲諗是撚但啦
我地連登仔只會聽我二唯一kol
佢試左d 咩出黎
話有睇我直播就知
58x壓到
59以上壓都壓唔到
用咩壓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞