瑜伽資訊討論區 1

1001 回覆
54 Like 11 Dislike
我琴日朝早玩完瑜伽
唔知係咪拉得勁得滯 玩完啲手指好痺
上堂時老師都話有啲痺係正常
但我以家過左一日啲手指仲痺緊
想問下大家有冇試過 係咪抖幾日冇事?
可能一下子拉得太勁 好好休息
想轉會由屋村體育館轉去任上
但係屋企同公司附近都無
橫掂都要搭車,enjoyce, pure, be earth, five elements, fitness first, snap, anytime 點揀好?
本身已經有gym membership
屋邨體育館任上好似幾好
試下舒雅都唔錯
一個月任上
Pure勝在多分店多堂,不過人都多,每朝要準時book先上到堂
Five elements得一間分店,無咩人上唔駛點爭

Fitness first, snap, anytime唔係做yoga為主,堂無咁多

可以去試下堂睇下環境再決定
到到都係咁架啦
除左某間大型 有邊間唔係
要乾淨自己帶mat啦
如果咁睇 上空中瑜伽D布應該更加唔乾淨
每張都包住曬成個人
可以想像下
又唔係咁講既 去開果幾間都會換毛巾
有桶分開乾淨同已經用過既
上次試堂係得三塊毛巾 下一班又係用呢三條
睇下接唔接受到囉
咁講pure hygiene 算好好
Pure 可以借衫都幾好
超大汗巴打,唔驚做完運動出街或者返工要放件濕晒嘅衫係袋全日

我輪班工作
Weekday 日頭係咪d 堂無咁多人呢?
得fitness有衫借,yoga 無
平日日頭都係要book堂,睇下邊個center
喺pure試完堂都係咁覺得
一班真係太多人 老師其實唔會個別執

我都上左pure 2年有多
我覺得最大問題係hatha 1去hatha 2太大個gap
Hatha 1完全唔教inversion hatha 2要你做到inversion
個transition miss左個hatha 1.5
除非你報group private
之前報過Dana Lai group private學inversion 教得幾好 不過佢依家冇喺pure做 自立門戶
同埋每班入面學生程度都差好遠
覺得pure個價係要考慮埋要再額外俾錢上group private

想出去其他studio上細班 但未試到岩嘅
我覺得瑜伽老師好參差 唔想隨便去試 有冇人有介紹
同問 lm
瑜伽資訊討論區 2
https://lih.kg/2615460

咁快爆post 原來lihkg都好多人做瑜伽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞