香港地做女仔真係Easy mode

682 回覆
2700 Like 729 Dislike
簡單啲講
女人追求男女平等or女權,其實係要負返應有嘅社會責任
呢啲嘢嚟到香港就變咗女權自助餐
港女要女權權利,但係又唔捨得父權紅利
結果香港社會就變到咁畸形

當然,生活成本同產業結構問題有份搞成咁
政府同成個社會都要負返唔少責任
香港唔適合男人發展咪去第二度囉
唔少真心想做engineer嘅英國人都去咗德國發展
想當年d祖先建立父權社會就係預見d今時今日既情況
你班不孝子左膠喺度支持女權
就搞撚到咁撚樣
父乜撚嘢權
關父權乜撚嘢事
係d冇邏輯嘅女權閪先乜都瀨晒父權

女人身體值錢個男人
係因為天生男女生理結構唔同
性需求不平衡導致
demand and supply
simple as that
同父權一d關係都冇
香港法律都係偏向保護女性
衰11都係只告男性, 女性乜事都冇
強姦罪又係只告男性, 冇得告女性
證明你未出黎做過野 靚仔先係通常被帶出去開會見人嗰個 就算jot note 整minutes都搵個靚仔少少 個樣見得人既出去
英國研究
多口答嘴

都明白你只係sung吓
其實女仔做運動會改善好多「問題」
(利申:我覺得一樣嘢係唔係問題,睇你點睇)
首先你健康咗,開心咗,精神咗,魅力就會上升,身形同皮膚唔會差得去邊
個人正面,有魅力會attract到多啲好人好事
加埋自己努力,獨立,不停搵方法進步,其實已經好撚sexy
睇你點carry自己

都知道咁認真同正面連登未必認同
好過你吹水嘅
自身經驗加埋識既其他公司都係帶d外型好d既出去見人做野 唔知你有無出社會做野經驗啦 不過收返埋庶d英國研究先啦 英國研究 中國製造 南韓起源 台灣報導
er....
人哋有數據back up
好過你自我中心嘅
人哋點都贏你
呢樣我都同意係唔公平
但有冇人爭取過修改呢條法例
如果有下世 我想做女仔
靚仔唔可以俾人包?你都格硬黎既
有D人會話,男人有錢,味一樣可以有件正老婆,努力D啦。講得出嗰個,真係好on9。比你真係有錢,娶到個正老婆,你以為你就係好幸逼係贏家?其實真正幸福既贏家唔係你,係你老婆,佢走黎瓜分你努力既成果,用你黎二次投胳咋傻佬!

所謂男人有錢可以玩晒,味又係要D錢被個西好似吸塵機咁吸 ,你至有得「玩」,其實邊個玩邊個,邊個至係贏家?

就算係二世祖,玩女食女冇難度,但問心,所謂玩女食女,你得到乜?其實係乜都冇。最多味又係雙方性器官磨擦,但呢樣野雙方都有需要,大家都有著數,同食餐大家都有份食既飯冇乜分別,唔算係你單方面得到。

相反比你「玩」比你「食」既女,單方面得到既野就好明顯,隨便數下,就有

高級餐廳、會所吃喝玩樂,免費
名貴手袋時裝飾物,免費
名貴跑車接送兜風,免費
名貴遊艇船P船河,免費
豪華歐遊,免費
五星酒店總統套房爆房staycation,免費
..........

以上,如果被「玩」被「食」既女,係草根家庭出身,如果唔係被「玩」被「食」,隨時一世都接觸唔到。當然如果係草根家庭出身既仔,想享受以上,排隊投胎重刷首抽,幾乎係唯一辦法了。
搞到今時今日咁港男自己都係抵撚死
因為連男人自己都唔承認做爛市。
女人做正常人天生條件門檻好低,
就算米四,A級胸,都著數過米六平庸男。
依堆男人要吸引到女人,只有錢。

既得利益者唔會認做女人著數
因為部分女人就係出親街老奉男人請

男人非常有錢果班 : 可以包起條女全部洗費,係當然無問題
男人無乜錢果班 : 為左屌閪,成份糧貢獻哂兩性關係當中
條女就可以唔使番工/打份廢工,之後結婚,
通常又係男人比大部分/比哂結婚錢,供樓錢,買樓首期,
女人基本上唔洗上游,都可以有成功人士既生活質素,
相比出去做野,日日怕炒,努力做野又嫌無時間陪
OK,條女儲儲埋埋私己錢,離婚分身家分一半又成球野
男人天性係欲望爆膨
唔係每個男人都想

唔係既話人類就滅亡
女人寧願做強者二奶,都唔會同專一既柒頭結婚
讚男人好好係仲難聽過粗口,你行動證明左
咁係因為男人天性慾望爆棚
你自己去感情台睇下女人除左識制造麻煩個post就明

女人點會明呢d野
咪撚玩啦師兄
男人割禮係割包皮咋
但女人都有機會要捱生仔嗰下喎
賴啦賴啦,一定係因為個個男人天生性慾強所以豬西都食得落
一定唔係d狗公雞蟲低質先見到樣衰肥婆就撤晒旗,食開垃圾先覺得垃圾好

低質人先鍾意低質野,唔關性欲事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞