香港地做女仔真係Easy mode

682 回覆
2700 Like 729 Dislike
連燈真係好多小朋友
用本土中文你又唔識
你問下阿媽啦
抵啦毒撚
做開gym係gay圈先係easy mode
係異性圈要米八+靚仔先係easy mode
你身為人類就會係social group嘅一分子 社會上嘅social norms你冇辦法唔遵守 冇可能唔介意人哋目光 所以先會有goffman 提出嘅dramaturgical theory
另外女人係議價上遠遠比男人易得多 當然大部分係男人做爛市自作自受 女人人生跑道嘅障礙物一定比男人少
仲有香港女多男少係計埋賓賓印印 依家香港30歲下嘅男性人數比例係比女性略高 過幾年競爭會再激烈啲 因為女性幼童嘅人數比例再少
做女人可以有幾辛苦講真成個社會都對你哋冇乜要求 easy mode都玩唔掂真係你問題
成唔成功唔係自己定義 Charles Cooley提到嘅looking glass self theory有講到人對自己嘅睇法 來自於其他人點睇佢 佢自己點睇自己 再吸收上述兩項嚟改變自己去迎合其他人 所以人嘅成功與否有一部分係由他人去定義
Error個肥仔咪就係你講既相反
啲女勁柒但人哋收入多過大部分打工仔 如果撈唔掂仲點可能仲有電子雞依種行業
何況早幾年ptgf都好賺錢 1個鐘拖吓手食個飯已經收500仲要係食貴嘢男人出錢 個排大把客去揾
你身為人類就會係social group嘅一分子 社會上嘅social norms你冇辦法唔遵守 冇可能唔介意人哋目光 所以先會有goffman 提出嘅dramaturgical theory
咩叫無可能啫 is a theory not a law

另外女人係議價上遠遠比男人易得多 當然大部分係男人做爛市自作自受 女人人生跑道嘅障礙物一定比男人少
錯 爭仔爭都癲 爭入豪門爭到癲 當然是本身廢梗係無人爭你

仲有香港女多男少係計埋賓賓印印 依家香港30歲下嘅男性人數比例係比女性略高 過幾年競爭會再激烈啲 因為女性幼童嘅人數比例再少
又錯啦
報告指,本港的人口性別比率(相對每千名女性的男性數目)將由2019年的838顯著下跌至2069年的685,即每1,000名女性就只有685名男性,平均每1.46名女性對1名港男。扣除外籍家庭傭工後,男女比率推算則由2019年的910下跌至2069年的801。

做女人可以有幾辛苦講真成個社會都對你哋冇乜要求 easy mode都玩唔掂真係你問題
完全錯 不過你咁廢轉女人都係hard mode
依家先知點解你咁想做女人
因為你引數據又錯 講既point又係錯 諗野又係錯
而且睇你講嘢已知你好少接觸女性
喂阿哥唔好連登9up啲錯嘢 真係去變性啦
有錢屋企出世男仔,味又係要比D錢個西吸晒

你以為你係咁玩女食女,就係你玩晒?其實玩晒既,唔係你,係所謂被你玩被你食既女,佢地得到既,隨便數下

高級餐廳會所吃喝玩樂,免費
名貴手袋時裝飾物,免費
名貴跑車接送兜風,免費
名貴遊艇船P,免費
豪華歐遊,免費
五星酒店總統套房爆房staycation
..........

相反你個有錢仔,得到D乜?其實係乜都冇。最多味又係性器官磨擦,但呢樣野雙方都有需要,大家都有著數,唔算係你單方面得到。

有錢家庭出世唔可以話做男仔好D,最多只可以話做男做女都差唔多。
窮撚家庭出世唔使講啦,女唔好講話二次投胎咁極端,就算
做唔到,平平凡凡咁拍拖結婚打死一世工,都毫無難度。窮撚家庭出世男仔,就算想平平凡凡咁拍拖結婚都唔係易。
https://www.statistics.gov.hk/pub/B11303032020AN20B0100.pdf
你自己入去統計處pdf第十頁睇吓30歲以下嘅男女比例係男多過女
就算係2020年 24歲以下嘅男性比例一樣高於女性(但唔知扣咗菲傭未 因為佢冇講)https://www.censtatd.gov.hk/tc/web_table.html?id=1A
一句講晒,男多女少(已經超過107:100既警戒線)+男對女要求遠比女對男要求低,女人要拍拖結婚,點都易過男人

https://lihkg.com/thread/2286449/page/1
90後00後男女比例失衡,貼近或已超警戒線,「剩男」將困擾兩代人!

15-39歲從未結婚人數(千人)
女677.8
男727
比例係107.26:100
如果真係有下一世,真係好恐怖,睇人口同出生率,下一世最多機會中強姦國、其次非洲同支那

正常國家就全部低生育率
Ching 既然形容得咁辛苦 點解仲要溝港女
就算係easy mode又點 一定玩得勁D咩
係nightmare mode照玩 解鎖更加多成就
我幾時講過男人賣相多過女人
學stats之前可唔可以學好中文先
女人由細俾人笑樣笑身高笑膚質笑身材
你𥄫女諗:「呢條女無波但有腿。」
條女只會諗:「屌我點解無波,係咪要隆隆佢。」
呢啲壓力做男人根本唔駛受
仲有脫毛袪斑護髮

仲未計黎m 個啲辛苦野基本上無男人識體諒
無常識到以為食藥=想俾人中出

男仔大把肥仔溝到女
因為女仔唔係睇樣
但肥婆又未必=有波,你望到已經笑緊佢肥婆
莫講話溝佢 了解佢

女人成世都要節食做運動護膚減肥
每日抽一兩個鐘做呢啲濕鳩野根本好閒
調返轉你兩日一gym 身材已經好好多
夠有香港男人做偽娘啦

又錯 25以上已經係 仲要2001年開始已經係咁
點解你睇data都睇到錯哂

你不如唸下,仔通常要值幾多分,至會比女爭到癲?而女又要值幾多分,就可以比仔爭到癲?

仔要有返咁上下優秀,至會比女爭到癲;女就只要中規中矩合格線咁上下,已經比仔爭到癲,大把平凡女都起碼幾隻兵。

女仔唔係太高要求,只要個平凡男的話,根本唔使爭,大量供應;男仔想要個平凡女,都可能要面對唔少競爭。

唔信可以試下,用一張50分女相、一張70分男相,同時開交友apps戶口,你睇下邊個反應熱烈?

扣除外籍家庭傭工後,男女比率推算則由2019年的910下跌至2069年的801。

扣除外傭,仲有已婚人士(大量蝗婦)、老人(通常女人較長命,所以阿婆多好多),呢D扣左未?

https://lihkg.com/thread/2286449/page/1
90後00後男女比例失衡,貼近或已超警戒線,「剩男」將困擾兩代人!

當男多女少去到男107 : 女100,已經係國際警戒線,而香港不論出生率,同本地後生未婚既男女比,都係嚴重男多女少,超過男107 : 女100既國際警戒線

事實係:
香港嚴重男多女少,已超國際警戒線

好重要必須講3次
錯在哪?你係咪唔識字 我咪話24歲以下係男多過女
你自己睇吓右上角個一項有寫按每千名女性計算的男性人數 24歲以下全部男性過千 係25歲開始女性先返超前
你睇data同閱讀都有問題

就算係25-29歲 男女人口其實都係相若
你不如唸下,仔通常要值幾多分,至會比女爭到癲?而女又要值幾多分,就可以比仔爭到癲?
仔要有返咁上下優秀,至會比女爭到癲;女就只要中規中矩合格線咁上下,已經比仔爭到癲,大把平凡女都起碼幾隻兵。
女仔唔係太高要求,只要個平凡男的話,根本唔使爭,大量供應;男仔想要個平凡女,都可能要面對唔少競爭。
唔信可以試下,用一張50分女相、一張70分男相,同時開交友apps戶口,你睇下邊個反應熱烈?

女就只要中規中矩合格線咁上下,已經比仔爭到癲
呢句已經錯
同埋咩大量供應都係鳩up
交友app係出黎揾食喎 有無人揾伴侶係用交友app

扣除外籍家庭傭工後,男女比率推算則由2019年的910下跌至2069年的801。

扣除外傭,仲有已婚人士(大量蝗婦)、老人(通常女人較長命,所以阿婆多好多),呢D扣左未?

當男多女少去到男107 : 女100,已經係國際警戒線,而香港不論出生率,同本地後生未婚既男女比,都係嚴重男多女少,超過男107 : 女100既國際警戒線
好重要必須講3次

捉到鹿唔識脫角
睇埋香港獨有社會情况先啦
咩叫無可能啫 is a theory not a law

又錯啦
報告指,本港的人口性別比率(相對每千名女性的男性數目)將由2019年的838顯著下跌至2069年的685,即每1,000名女性就只有685名男性,平均每1.46名女性對1名港男。扣除外籍家庭傭工後,男女比率推算則由2019年的910下跌至2069年的801。

完全錯 不過你咁廢轉女人都係hard mode
https://www.statistics.gov.hk/pub/B11303032020AN20B0100.pdf
你自己入去統計處pdf第十頁睇吓30歲以下嘅男女比例係男多過女
就算係2020年 24歲以下嘅男性比例一樣高於女性(但唔知扣咗菲傭未 因為佢冇講)https://www.censtatd.gov.hk/tc/web_table.html?id=1A

又錯 25以上已經係 仲要2001年開始已經係咁
點解你睇data都睇到錯哂
錯在哪?你係咪唔識字 我咪話24歲以下係男多過女
你自己睇吓右上角個一項有寫按每千名女性計算的男性人數 24歲以下全部男性過千 係25歲開始女性先返超前
你睇data同閱讀都有問題

30歲以下嘅男女比例係男多過女
仲有香港女多男少係計埋賓賓印印 依家香港30歲下嘅男性人數比例係比女性略高
仲有香港女多男少係計埋賓賓印印 依家香港30歲下嘅男性人數比例係比女性略高

又變返相若笠到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞