香港地做女仔真係Easy mode

682 回覆
2700 Like 729 Dislike
計返個平均拍拖次數你估男多定女多?

你覺得呢?
Exact7ly
多阿姨既公司真係有條J已經贏曬
前提係唔好太內向
咁係因為你淨係當啲開到easy mode嘅女仔係女仔 其他係佈景板「果啲係撚女,豬扒咋」
我覺得廢男變女嘅話
好多廢嘅特質都得以掩蓋同變得合理
你講事實, 又會俾d女權插架啦
話你廢男, 叫春 垃圾
下世努力d 啦
多左條J就係多左, 永遠hard mode
我上面果段證明你「大把男人賣相」只係9up

根本小巫見大巫 女人做雞先係客觀嘅大把

你算啦 將啲outliers都攞出黎講

再扭曲果0.000001%做大把
我真係好少見女仔被人話廢同垃圾
見到就真係笑左

平均黎講難講,因為似乎男既好極端,一係好多女,一係3X幾A0,女既就比較平均,但整體上多數有得拍,而單身叫春既,亦係九成仔。

所謂二八定理,對多數平凡人黎講,平凡女要拍拖,點都易過平凡男。

親眼見住公司有個肥仔,生到成個懷仔咁樣但好傾得,都成日𠱁到啲auntie勁開心,靚仔嘅話就更加玩曬
相反後生靚女喺以30+女人為主嘅公司真係食得屎,啲中女嘅妒忌心真係唔講得笑
同樣特質,男叫廢,女叫平凡/正常/搵個有膊頭有擔帶既男人照顧就得

例:月入不足二萬、冇Degree、冇車牌/有但只有1A牌、住公屋、買唔起樓.......
Ching有冇咩經歷可以分享下
講真做女可能真係easy啲,但又easy得幾多啫
最多咪hard mode lv1同hard mode lv2嘅分別
喺得香港一出世就係hard mode咖啦
大家都咁hard點解仲要怨嚟怨去
讀工程 IT science
申請female in stem 果啲獎學金
外國有配額制 香港就上司狗公上身
所以都係同一個qualifications一定係請女仔優先
我都想一齊努力解決
單身叫春有九成係男人明明就係因為男人會叫春
你試下單身女仔叫春? 講句想拍拖都分分鐘比人話閪痕恨嫁唔要面冇人要
認真,女既搵工真係易d
admin hr marketing,工程護士sales cs等都係請女多
利伸,office 80%女
你試吓女仔叫春?

即收到pm / 交友app幾百個match
幼教 私補 教琴果啲直頭明言唔要男人
男人鍾意同小朋友接觸一定比人當變態佬
好似mads mikkelsen套戲咁
啱呀
唔好講到個個男仔都係怨天怨地 廢物啦

我有努力呀
你係咪古代人?現代香港,女人講句單身想拍拖,大把人狗衝啦
唔信去個咩放低TG有人搵既post試下,睇下會唔會幾分鐘內爆到個手機都hang埋
所以大家爭氣啲啦
唔好再中呢啲圈套啦
某程度上佢冇講錯,喺香港,女仔根本唔使叫春,中規中矩平平凡凡(男人同level = 廢/垃圾)已經唔驚冇仔。女仔都要叫春話單身想拍拖既,某程度上一定係有D問題。
唔係古代 而係你唔會知女人講女人可以有幾難聽姐
就算唔講女人 連登仔咪一樣鍾意講平凡女仔 個女仔肥少少就話邊個食著會膽固醇過高 瘦少少就話同男人拍拖有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞