香港地做女仔真係Easy mode

682 回覆
2700 Like 729 Dislike
上面講左
男同女發奮之後搵伴難度都有分別

三高剩女定三高剩男你聽得多?
三高剩女仲要難生仔

有人話富波男人照殺
三高中產你殺唔殺,殺都未必生到仔
三高中產男已經唔愁搵條女生個仔
咩叫普通樣?
連登普通樣=7分女

豬排,豬閪,肥婆
幾多醜女被人歧視
男人醜樣可以用才華補償
女人呢?我見過一個生的唔靚既女仔識3種樂器都無人欣賞
醜男把聲靚就係,樣衰起碼聲靚
醜女把聲靚就係,屌好惡心損害聽覺

男人生得靚都可以搵sugar mommy啦
靚女被人包都被人鬧雞
宜家鬥慘定咩
點解其他地方都係就少事 唔可以both大件事
補習唔撚請哥哥
幼教剩係請miss
CS剩係請黑絲
文員prefer女
秘書剩係請女人
地盤就搵男人
送水就搵男人
倉務員就prefer男人
你老母臭西辛苦野就有我地份
唔好傻
點止3皮 加個0差唔多
淨係Xg?
整容咪得
所以我覺得賣相賣身從來都係道德底線問題 唔關性別事
你識埋DMK妹就梗係無錢去玩
你識下D上流有錢女
佢地得閒就去玩下輕鬆下
你把口叻, 氹得佢開心未俾多D打賞
我個frd聲稱佢無肉體交易
其他鴨就好難講bar咁平常
唔係。
政府只係利用女人個西當蘿蔔,放於男人依個驢仔面前
你前半啱
但問題重有商人
商人都係用西叫男人攞錢出黎既推手
男人比錢買野比女人>消費主義>商人賺錢
比啲舒服工比女人做>女人睇自己高一線>要求男人所送既禮物要更貴更高價>商人賺錢

就算頂層人有策略咁做
大部份女人都會成為受益者
自己廢就應啦屌淨係識賴社會你試吓做醜女睇下待遇係唔係好過做醜男
咁你係咪想好似支那/印度咁樣先安樂?
男女比例失衡會引發社會問題,呢樣嘢連支那都做過research
https://www.thenewslens.com/article/25626

「想比個女仔幸福」
點解唔係大家一齊努力?
點解唔係個女仔想比幸福我?

你諗嘢可唔可以咁父權?
男人=工蜂
女人=蜂后
商人,政府=養蜂場主人

就算男同女都係蜂,女人都係唔駛做就有享受既峰
無人話唔可以大家一齊努力
無人話女仔唔可以比幸福你
係你假定你自己係受害者
要每個人都跟你個套
電子雞d相要有人肯買 佢先有收入
靚女成世唔洗做 都要有個人肯養佢先得

呢類女人easy mode男人有份造成
怨之前改變下自己先la連登仔
仲有班護士飛雞
起底發覺連登d 女權癲狗巴巴渣渣都係做護士多
呢兩個職業以為19年20年上過神枱就大撚晒
以為自己示下威就好撚有良知好撚正義
講句野都大聲d

其實偽善到仆街
又唔見佢地肯揀窮矮柒毒既前線巴
最尾咪又係睇樣睇錢
倒轉
商人先係老細。真正比錢出黎既人
佢地控制政府政策
女仔高矮肥瘦大波細波都要比你地班肥毒柒討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞