香港地做女仔真係Easy mode

682 回覆
2700 Like 729 Dislike
痴線 成日見到人話C cup以下嘅女人係垃圾
邊個話男仔肥冇人要 大把肥仔有拖拍 除非真係200 磅啦
呢個我明白有同感
變性囉 學泰國咁做人妖
我唔明點解寧願買相都唔正正經經比錢買av
關咩事
有冇拖拍都會俾人笑咖喎
分分鐘笑埋條仔屌洗衣板添
我覺得要多啲男仔鼓吹下偽娘人妖風氣
多啲比錢比啲偽娘人妖賺下
等男人都可以靠閪賺錢
目標社會有15%人口係偽娘人妖
其實女人都唔係真係咁care男人條j幾長
而且你著住條褲睇鬼到你幾長咩
咪又係溝到女扑嘢嗰下先俾人睇到
但女人冇波係直接睇到 直接俾人笑
濕鳩post
問你「仔通常要值幾多分,至會比女爭到癲?而女又要值幾多分,就可以比仔爭到癲?」,你又唔敢答。

錯 爭仔爭都癲 爭入豪門爭到癲 當然是本身廢梗係無人爭你
呢句又係你講先既,而家又問返我咩叫爭到癲,搬龍門搬到呢
你答返自己,乜野叫「爭仔爭都(到)癲 爭入豪門爭到癲」先啦

又學人講野
我個句statement 你個句問題
咁都唔識分??
喂你仲未答我咩叫「值幾多分喎」

都預左你搬龍門架喇,係呀,應該計埋已婚人士架,香港真係女多男少架!
開始發脾氣自己搬龍門即刻話人搬龍門先
部份無意見,呢幾句想講下

女仔生得矮,都唔會因為咁冇男仔要;男仔生得矮,係死症。

講因為肥/瘦/普通而被欺凌,男仔一樣會。

男女生得靚小小直頭可以比人包起 成世都唔使做

話就話男女都可以,你覺得男定女做到既機會大?就算做到,男定女邊個會受既較多(應該話多好多)既道德譴責?你自己答自己好了。

男人搵過有錢個自己既女人,就叫一朵鮮花插在牛糞上;調返轉就叫灰姑娘童話式愛情故事,甘比都係公屋妹(顯徑邨)出身,你幾時見過有人話佢襯唔起佢個有錢佬老公?

薪酬待遇上亦有同工不同酬嘅問題出現但至今仍未被解決。

香港有邊份工,會因為你係女人而人工少D,而又唔會收平機會律師信?

同酬不同工就大把,同一份工,一樣人工,有D粗重/危險/厭惡工序,或者開夜,女仔唔使做,人工就一樣。我以前做過散工,請人時就話「輕便包裝」,結果幾十女幾男,幾十女就喺冷氣倉貼貼紙,幾個男就做搬運工,我就仲精彩,被踢去鏟車片來片去既廠廈上落貨處拉唧車,拉左十幾廿板貨!人工?同D喺冷氣倉貼貼紙既女人樣25蚊粒鐘。

CCTVB新聞部算係異類,試過報導打風現場,女記者做戶外,男記者做錄影廠,結果大把人嘈話點解咁編,應該調返轉。

少男性朋友人哋話你社交有問題,有受害幻想。
多男性朋友人哋就會話你淫蕩,放蕩,蕩婦。

呢D你真係唸多左,女性不論多定少男性朋友,都會有咩負評?

男性多女性朋友,就係花弗,當然你可以話呢個唔係貶義;但男性少/冇女性朋友,同女性少/冇男性朋友,邊樣會被人取笑多?

一班全女仔出街玩,就算攬頭攬頸撓晒手,都唔會有人覺有咩問題;一班全男仔出街玩,就算冇親密行為,都好可能會有有色眼鏡:「呢班梗係一係宅男毒男,一係就基佬,唔係點會成個圈子都冇女仔?」、「好嘔心,成班麻甩仔格劍定玩菊花?定係準備去叫雞?」

男仔知到一個女仔少/冇男性朋友,通常會對佢有興趣,覺得「機會來了飛雲」;
女仔知到一個男仔少/冇女性朋友,通常第一時間會唸「佢係咪有問題/毒男/超齡處男/基既?」
大學入面性別失衡既學系,N展/晒銀時男想識女仔,同文科/幼教/護理女想識男仔,你估邊個易?邊個會較受異性歡迎?

識異性朋友,女性係易過男性,上面分析左香港男女比例,唔再重覆。
呢個真
可惜個分析錯既攞啲錯既分析論證自己啲9up 論點
次次講呢D話題,梗有班on9話香港女多男少,無視外傭/老人/已婚人士(後者最易中伏)既影響。

拎數據比佢地睇,香港根本男多女少,仲要嚴重到超過國際警戒線,有D好少少既就即刻收皮,有D on9就繼續九唔搭八遊花園,明明自己講先又問返人地轉頭,一係就「已婚唔係女性?賓賓印印唔係女性?阿婆唔係女性?香港點計都係女多男少.....」

對呢D on9,我建議一律完全封鎖,廢事浪費資源,之前已block左幾件,今日又block多一件。
小學個陣每行有正副行長負責收功課
有一年佢就指定左
男既就做正行長 女就做副行長

雖然正行長係可以點副行長做野
不過男既都係將容易既野比女仔做
寧願自己做多d

如果而家咁做唔知會唔會比女權鬧
當你連hard mode都玩得掂
就可以解鎖更高既成就同稱號
同獲得公會以及眾人最崇高既敬意
Hard mode creates strong men
Easy mode creates weak men
Easy mode 真係打爆機就會覺得好無聊會del game
睇咗第一點已經唔使睇落去你個對比都有問題
淨係講男人高 唔提男人矮何況我真係未聽過女人會笑女人生得矮
啲廢男就係咁
講唔過贏就鴕鳥
跟住怨天尤人
真係中撚哂啲典型廢男心態
呢個po都引咗好多人怨呢樣怨個樣
要廢到點先會恨做女仔
發覺連登真係好撚搞笑 幾乎每日都會有男同女嘅世界大戰po
係呀 我恨做女仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞