香港地做女仔真係Easy mode

682 回覆
2700 Like 729 Dislike
睇你講嘢咁離地就知你一定冇鳩
係社會眼中一個唔廢嘅男人又要有事業又要有物業又要有美滿家庭 女人眼中嘅好男人要有車有樓高學歷高收入性格好...要符合一大堆嘢先叫唔廢嘅人生
然而女人何為成功 嫁得出就已經係成功嫁到頭好人家更係執到添

講真 香港做男人係咁多要求先算成功嘅情況吓 有幾多人嘅人生可以唔廢
要長期啪藥已經慘啦
而且嚟m真係唔係淨係痛咁簡單囉
你想知嚟m有幾唔舒服
可以試下搵日攝塊濕晒水嘅手巾喺底褲面
攝足五日
然後第一晚瞓覺淨係准仰卧
(呢度已經冇模擬到嗰種隨時山洪暴發嘅感覺咖喇)

而且有得過easy mode嘅女人真係少數囉
正常人根本大部分都hard mode
好多人對女人都好harsh啦
今時今日仲有好多屋企重男輕女
啲女由細到大俾屋企人差別對待搞到心理唔平衡
又有好多口臭毒撚鍾意對啲女評頭品足
又有mk賤男當女人係肉便器中出即飛
又有心理變態女上司專揀女仔嚟恰
女仔hard mode起上嚟真係可以慘撚過男人多多聲囉

所以如果你想下世做女人開easy mode呢
而家真係要開始做多啲好事積多啲陰德啦
你要投胎到去一個唔重男輕女嘅有錢家庭
然後要冇病冇痛,樣靚瘦底,屋企要有愛令你培養到自信心
仲要嚟m唔痛,m期穩定,m量適中
中晒呢啲條件先真係算easy mode
其實連登仔成日話啲女賣相月入幾皮
我就見識少 唔係好知邊啲女禁好收入
除咗email 重有邊啲
全港數埋有冇十隻手指

btw 啲仔都幾豪吖 三點不露嘅相都買 香港人真係有錢
成日講到自己最撚慘果班可以走去變性

一天都光晒
平時做開gym 嘅仔都開緊easy mode咖
但連登仔唔係 成日怨三怨四又唔諗吓自己有冇執下個樣 重要講嘢一舊舊
先覺得女仔吃香咋嘛
睇你講嘢咁離地就知你一定冇鳩
呢句廢

係社會眼中一個唔廢嘅男人又要有事業又要有物業又要有美滿家庭
錯 首先無咩野叫社會眼中 你人生係你自己既
你要為咗人地眼光生活已經證明你好廢
咁呢個真係幫唔到你

女人眼中嘅好男人要有車有樓高學歷高收入性格好...要符合一大堆嘢先叫唔廢嘅人生
係 但女人都要有議價能力
咁即係話女人都要執正自己先爭到好男人
何況香港女多男少

然而女人何為成功 嫁得出就已經係成功嫁到頭好人家更係執到添
同上
而且呢個pt講咗好多次 30歲以後既女人會急速貶值
到時你大把女人比你執
不過你咁廢比你做女人都係嫁唔出

講真 香港做男人係咁多要求先算成功嘅情況吓 有幾多人嘅人生可以唔廢
教精你諗野
你覺得做男人辛苦所以做女人就一定係easy mode
呢個係錯 做女人從來都辛苦
而且你呢啲廢人做女人一樣都係hard mode
成唔成功係你自己定義
你都可以覺得自己做到自己鍾意嘅嘢就叫成功
又可以覺得開開心心咁過每一日就叫成功
大把男人冇車冇樓都搵到個好好嘅女朋友
過住平凡又幸福嘅生活
呢啲又叫唔叫成功?
其實好多女仔根本唔介意車呀樓呀學歷嗰啲
好多時都只係你自己介意
你自己都睇唔起自己 人哋又點睇得起你?
得啦 知你廢
招財貓+腦魔
好鬼得意
係香港地
做女人好過男人
女人有人埋單
男人無人埋單
樓車,男人出哂
好多女權講咩唔公平,搬野個陣,男人唔幫手就係到講個男人唔肯幫手
男人搬野 ,女人就會話 咁粗重野緊係男人做

當然實有部分女人唔係咩easy mode
但大部分係,至少我接觸過嘅,easy mode多的是
生得普通先最多人追
因為個個男人覺得靚女得米機率比普通女仔低
造就左需求轉移至呢班普通女
聽你感講 好似覺得性行業好吃香感啵
其實唔係男人做鴨輕鬆啲咩
收錢屌閪 我都想做

btw 性行業俾人嘅印象嘅唔係比較”低賤”咖咩
唔通女人做雞做得好開心所以禁多人做?
定其實係佢哋搵唔到其他工啊
唔得架連燈好反對人叫雞
會影人相放上黎
想做
討論姐
現實咪又大把狗公
分清楚上網同真實先好無
嘩你無睇過之前lihkg電子雞個group?
喂真係冇
d女靚唔靚先 唔靚就唔睇啦
不過真係個個月入幾皮咩?
我諗應該係社會嘅氛圍都傾向係咁嘅思想 尤其是亞洲文化就係對於女人嘅sexual history好敏感 當個女仔好多sp嗰陣多數人就會鬧佢係公廁係雞 但相反啲人會追捧一個好多sp嘅男人 e.g 鬼王 呢樣嘢本來已經係唔公平
識得個醜女 哨牙豬鼻單眼皮仲要肥底 但個波有F 班男人都係狗衝 拍過10次拖以上 d仔仲要唔差 有中產有消防
單講教育界 淨係請女唔請男都唔知點解咩睇吓呢到幾多人對幼幼有性幻想 每年又有幾多單強姦非禮都係男人搞細路仔女 男老師搞學生妹 你叫啲家長點放心交個仔女俾男老師教啊
岩聽
好撚多人唔撚接受現實
肯撚定錯

你試下用張醜女相 同醜男相
分別開兩個 交友 app account
醜女 account like 數多100倍
正解

就算唔放相
女人交友app 都一定多like過男人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞