香港地做女仔真係Easy mode

682 回覆
2700 Like 729 Dislike
因為女人會笑女人生得短,生得肥,生得醜樣,生得靚,生得高,生得瘦

正呀
男依邊咪一樣何況女嘅被人笑完上個交友app繼續輕鬆食仔
男依邊比人笑完真係等投胎仲好意思講到女人過得好辛苦
比你啲廢柴變女咪又係到時怨天怨地失敗mode,慳啲啦
呢點我就唔係特別贊同

雖然我開post笑過一個追過我嘅男仔(比較矮),但係最後佢都溝到我
雖然散得好快

女性係喺生物學來講,佢哋係比較注重內涵嘅。呢個都係比較神奇嘅。你見有好多MK仔點解可以溝到女,其實佢哋都唔靚仔唔高大,甚至部份仲矮個女仔。

從演化心理學(evolutionary psychology)角度來說,兩個人的相愛的目的是為了繁殖後代,所以一個人是否吸引和她肉體上的吸引力(physical attractiveness)很有關係。從1970年代開始,已經有很多一致性的研究指出什麼樣的女生(包括樣子和身體比例)會讓男生覺得更有吸引力。至於男生更具吸引力的原因一般都不在外在樣貌及身材。

所以如果你認為自己係因為身高問題溝唔到女,其實可以檢討吓內涵方面。

而女仔因為太高而搵唔到男朋友呢樣嘢,都係確實存在嘅現象

所以大家不妨去溝下啲高妹應該會馬到功成

所以與其等投胎,不讀多兩本書增進自己
有內涵無論你幾矮幾樣衰都一定食到女
咁女變男會點?
唔出賣身體,唔賣相,唔收兵
腳踏實地點樣easy mode?
唔通有男人自動送上門送錢?
請教easy在邊?
巴打你真係得好撚閪係啱
巴打嘅思想絕對係更勝一籌,比起樓主
其實諗深一層香港社會已經變咗畸形,影響既因素甚大,所以社會都有唔少責任
我以宏觀d嚟睇
同樣腳踏實地,搵份工打,正正經經識朋友識異性拍拖,你覺得男定女易?

搵工、識朋友、拍拖,同level男女,你估邊個easy?
喺香港,做女都話覺得辛苦,話做男會好好多嗰D,如果有日如佢所想變左男人,我唸快則半日,慢則一頭半個月,肯定一係自殺一係入青山。

就好似男人為主既行業偶然有一兩個女,就有訪問吹到佢到上天,咩陽剛味十足行業亦非男性專利、萬綠叢中一點紅、巾幗不讓鬚眉......試下如果有朝佢訓醒變成男人,又照常去返工,睇下會唔會唔使半日就被屌到頂唔順而辭職。
我唔係好認同廢男變女嘅時候會一樣廢
你隆返個胸應該都ok嘅 try下?
咪鬼理個女性絕緣體啦 睇佢講野都feel到種怨恨
仲有生得唔合比例 生得腳太短 生得腳太長 生得隻手臂好肥 生得冇波 生得大波 生得屎忽大 生得冇屎忽
廢男變女嘅時候,就算係一樣廢,又點?求其打份夠養自己夠自己使既十九工,已經冇人話你廢,再唔係就一句「嫁左去味算囉」
十分同意依句

男仔生得普通主動少少同女講嘢就比人話狗公
同條傻鳩講咩都無用
十足十呢啲公屋老豆
叫佢變性呢?「無錢喎」

【窮二代】分享下你老豆點解咁失敗
https://lih.kg/2541239
細波個d點算
男人見工會唔會比人問結婚未諗唔諗住生小朋友 然後因為想生而未生就比人reject?
咩叫正正經經識朋友識異性 有得唔正經㗎?女識男時男咪會識返女囉
拍拖 係咪冇見過A0女?計返個平均拍拖次數你估男多定女多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞