Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (64),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
唔夠電
我估
如果擔心咪試下換過部
咩事會唔夠電?
我開雙mon個另一個mon又無事
但拎去客服都要壞左先幫我整
依家又正常番,如果真係拎去客服有冇機會見我部野無事就趕我走?
但今代Omen15 gpu tdp

上網睇原來用type c docking 有機會令mon爆雪花,我就係用docking 接駁hdmi入notebook做雙mon我用verbatim type c docking station

唔知係咪依個位出事。
5 pro係咩機黎?
利申: 新手
L記
自己上YouTube搵下 Jarrod’s Tech 有Review
買左咩size? 想買15.6

想問電量用唔用到8 小時
15.6

節省模式可以用到9個鐘,
正常模式應該得7個鐘
咁撚垃圾
重唔重?
1.56kg
呢部賣點係大mon + Spen
其他中規中矩已經好OK
我見價錢差唔多,係咪揀zenbook flix 好過samsung book pro 360

thanks
退訂都難? 巴打係咪有D不愉快既經歷
你喺屋企拍定條有事嘅片咪得
買返inspiron / vostro啦
Zenbook Flip S > Zenbook Flip
問左dell,冇得係佢度加ram,跟網上既配置,
要16GB RAM,就要Ryzen 7 5700U+16GB, 1x16GB,DDR4 3200Mhz,如果要16GB既話,文書機,定有其他更好既選擇,7000 budget,thanks
1x16GB
都係行緊單通道
留意下先未睇過呢部
佢網上既配置都冇雙通道8GB RAM,諗住買部5515 5500U+8GB用住先,到時唔夠用先出去配,不過我都唔熟呢d,出去比人加ram麻唔麻煩?thanks
求教,近排想換左屋企部desktop,4年前砌1050ti,但限於張垃圾display card所限,玩唔到最新果堆3A
各位覺得換部新desktop定係買部Gaming Laptop好
budget大約15k左右
首先你要知desktop 顯示卡同notebook 顯示卡效能唔同。
然後你想打機不如換咗張顯示卡就算,部desktop 4年前砌都應該至少都i5 4核啦,4核打機都唔係樽頸,不過而家買唔買到卡係另一個問題,1萬5(炒價)應該買到3080
同埋記得睇下隻牛夠唔夠推,好似話要850W(利申9up)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞