Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (64),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
垃圾
明晒THX

是唔是都係揀返ZenBook Pro 15比較好?
要靚mon 咪買UHD 450nit OLED Zenbook Pro 15
唔洗靚mon咪其他
唔該哂巴打先,我諗住去百老匯個啲買,唔敢去腦場買
好,我有睇到不過第一眼唔覺有推薦,再睇多次先見到
個價差好多㗎喎⋯⋯
都差2~3k
係驚腦場有伏,未試過係腦場買notebook 就真
腦場有無邊間唔伏買notebook真心唔識鋪,想知
睇零件個堆都仲識
https://www.dell.com/zh-hk/shop/dell-%E7%AD%86%E8%A8%98%E5%9E%8B%E9%9B%BB%E8%85%A6/g15-5515/spd/g-series-15-5515-laptop/g5515-da1760r

想問下巴打們呢部點睇?
budget $12,000~14,000 左右 唔介意加少少
其實都追左po一排 都見到話呢個價位唔係散熱問題就無貨
都明呢個價位有d困難
lenovo又支那野 同埋有排等
如果想買3060 呢部會唔會係好選擇 thx
幾抵 去馬
其實點分佢係咪滿血版/個mon應該點睇靚唔靚
爬左好耐po 主要都係呢兩樣唔識睇
Bios有問題
想搞鳩自己可買
都冇乜邊部好揀

呢部就散熱、造工中規中矩,唔係差到伏嗰啲

FHD 165係72% NTSC / 9x% sRGB,係正常mon
至於3060係max 110w/115w,未算滿血,不過叫好過同價機
請問如果想買平價機用嚟做文書嘅話,係咪主要都係以下呢5揀1?感謝
i5 - 11代:
- Vostro 14 3400 / 15 3500
- Vostro 15 5502

R5 - 5000系
- Vostro 14 5415
- Vostro 15 5515
Yes,非支那牌子係呢5揀1
不過優先考慮AMD version (5415/5515),急買就Vostro 15 5502
bios有問題即係點
thx 之鬼巴, 出去行一轉腦埸望望有無呢部實物睇下先
應該會去馬
腦場識check 就得
咪同你買手機差唔多
不過手提電腦間間廠都有封條
Bios 問題導致performance 差咗
不過正常都會有更新嘅
收到!感謝你!
性能有問題
佢個更新好搞笑
完全係冇解決
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞