Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (64),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
人地個升降玩左好幾年喇,根本唔會有問題
想問下有冇人試過用pd尿袋差notebook
有冇乜model推薦
見佢改左雙風扇
不過估應該都一膽膽
想知
Quad Fan
產成品要.......> 2.5 KG??

等左4日,揾product support都係bot黎,有冇巴打知點做,同一時間買既其他野已經ship左
Gf 一早係雙風扇喇,gs 3風扇喇
不過模組唔夠散熱
垃圾razer好心香港買喇
重少少都冇問題喎
好過散唔到熱
文書機一律建議ipad/ m1
呢款香港無
其實腦場係咪真係咁伏
Q系卡?
你要有d底先
Rtx 2070 maxq,我買隻色姐巴打們有冇對策,原本諗住2個星期後放假有得用
白紙仆街了
Btw 要咩底 其實已經決定好自己買咩
不過第一次買notebook唔知點chk機
又唔想等amazon返貨等運到
都唔知係等幾耐
A15 都係等新版啦.....(好似係)
買2020都係覺得抵啫 買新咪貴
咁你最好揾Fd 一齊去.....
毒撚冇fd
扮gay請ptbf一齊去幫手check

其實都無乜既...
>正常入到Window, show 到hardware spec: 用緊咩U, 幾多RAM
>GPU...
>Window Version...
>個Moon 有無死點/光點...
>機身合埋果陣緊唔緊致....
>機身角位有無問題........
>同埋D保養Terms 囉....

(暫時諗到呢D)
頭先上samsung網睇到, 有部新嘅galaxy book pro 360, 我想問同book flex 2有咩唔同??
價錢差唔多(~$14000)、處理器差唔多(i7)、ram,rom一樣、重量差唔多、兩部都可以摺疊、都可以用s pen,到底有咩唔同
佢咁樣隻右手會唔會熱到著火嫁
想問而家買GP66 3060 32GB RAM 是否很不智

主要打Tarkov , Cyberpunk ,AC 單機Game

budget about 14-16K
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞