Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (64),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Chronebook係咪狗也不屌?
睇你咩用途,如果真係睇YouTube, 上下網,淨係用google apps 咪ok. 同埋啲勁少少既chromebook都好貴e.g.5千以上,5千以上我買返部正正常常window laptop 乜都做到唔好?
想請教下關於notebook售後
喺amazon買左aero15 4個月之後喺無跌過嘅情況下螢幕有部分顯示唔到
送咗去官方維修之後話係人為損壞收2千蚊換mon
1. 想問下人為損壞呢個位係唔係冇得拗?但真係用用下個mon閃左閃就出事,仲要都唔係成日用部機,連街都冇拎過出去
2. IPS 240hz屏要換2千幾抵唔抵?仲有佢問都唔問就自己整左再charge返你係正常?

真係好耐無煩過維修呢啲嘢,好困惑
有人答嘅話多謝先
呢隻芒成本800到
維修點唔使理佢,叫佢寄返台灣整就得
唔得就send比台灣個邊屌
但佢話換撚左
等左差唔多三個禮拜冇消息問下整成點
佢覆我話換左屏要收錢
太耐冇搞過維修 本身好老定覺得係非人為
點撚知
發揮投訴精神,投訴佢唔通知你幾錢,唔通知你咩壞,未經你同意擅自維修,同屈你人為損壞
利申:鳩up
咁明老屈喎
不過2000你咪當1000料1000手工
唔係temporarily sold out咩
佢嗰部係sold by amazon咩
msi 部 sword 15 3050ti 賣$9000喎

3050ti垃圾黎
買2060好過
樓上話3000系幾垃圾都唔會平過$10k
咪post部$9000垃圾俾佢睇囉
太閣巴應該係買到sold by Amazon 但係佢post 個條link 係佢買完之後search 到剩返唔係sold by Amazon
因為呢部嘅3050ti係用60w+15w
正常好似係80+15
根本就係廠商切撚得咁衰格
等其他廠睇下會唔會出正常spec lo

我係sold by amazon, 不過寄香港所以係amazon export sales
屌 好唔開心
返工累事
3050ti得4gb ram
2060都6gb 喇
4GB係老黃嘅刀法
低w 係Asus嘅刀法

屌3050ti真係垃圾
我諗住幫你search 條link 都搵唔到,可應就係遲咗太閣巴十幾分鐘
奸商掛名30系就可以賣貴啲
等50出黎睇下點
3050頂替到1660ti個位我都覺得Ok嘅
始終新U吸引
有心
公司電腦browser長開amazon得閒就睇
好快入貨,日日睇應該好快買到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞