Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (64),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Strix G15好啲 (if FHD300/QHD165,唔係港行廢mon)
睇你自己中意邊款吧
3060都分唔出咩高低架啦
3070就得ROG有
垃圾中垃圾
睇壞眼

當然平機另計
見到asus新出部zenflip 15好好J,同flip s同spec 15吋4k重要整張1650,
個價係best buy都係1萬鬆d,係1.9kg有d重。
但bestbuy好似送唔到香港?香港唔知幾時先有
我都見到,但佢唔係oled?
其實我都想轉由flip S轉15
Amazon有得退,真係偷笑
想問下sold by amazon 㩒退貨,佢會上黎收,咁運費知唔知大約幾銀?
4K 係OLED
兩部唔同定位

Flip S行高檔、便攜路線,用料造工好啲,配G系U,玩intel EVO,續航都好啲

Flip 15行文書performance,正常會買intel H35,唔買G系,唔預你續航力高,長插電用
Zephyrus S17 GX703

i9-11900H/16/1TB/RTX3080 up to 140W/17.3” UHD120Hz

$36K

有36K,不如買Zephyrus Duo SE,兩個mon 拎去Starbucks 都型啲
M16有無消息
堅唔堅?可以直接放棄
香港價一向鳩
呢個時候又要講返
15duo se外國頂版30000hkd,香港42000hkd
等到部asus tuf a15 2021有sold by amazon
地址set香港,去到畀錢嗰頁就變咗amazon export sales LLC
請問係咪正常冇問題?
等咗兩個月,未搞清楚唔敢買
發現好似搞錯咗啲嘢,我睇到嗰部應該唔係2021
但係呢部都唔錯,同TUF A15 2020比較,點睇?

ASUS TUF TUF506IU-ES74 Gaming A15 Gaming Laptop, 15.6” 144Hz Full HD IPS-Type, AMD Ryzen 7 4800H, GeForce GTX 1660 Ti, 16GB DDR4, 512GB PCIe SSD, 90WHr Battery, RGB Backlit KB, Windows 10 Home

好,多謝你
S17定位是咪同Duo一樣 Top of the lines
8k 筆直樓下有咩好推介?
主要 上網睇戲 睇股票 youtube
有時要用下word powerpoint工作
得閒就可能打下魔力 不過都甚少打機

8gb定16gb ram先夠洗?
A15 2020你係美森搵到先算
另外amazon買定邊度買穩陣?

等極都冇
咁最後畀錢由sold by amazon 轉sold by amazon export sales 是咪ok?
Thanks!
搵到了, post34有人問過,寄外國就會咁,一樣的
你搵呢部只有999usd係買得過
自己睇清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞