Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (64),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
可惜我無學生證
5700U 既機值唔值得買同樣16GB ram 機種大概便5800U成2千
Dell 部G15 5515 可以?
5800u Zen3
5700u zen2+
可以買返去搞鳩自己既
57: Zen2+
58: Zen3
不過普通文書冇乜分別嘅,5700U都夠,同一部機下無論比多2000
有咩promo
可以等到back to school

屌你自己去官網睇都唔識?
hi, 本身用緊MacBook Air,但係都係想轉返用Window

想請問2020 G14型號仲值唔值得考慮?
amd Ryzen 4900hs, 16gb, 1tb, 2060mq

想搵部薄啲, 方便攜帶。做吓啲簡單文書, 應該唔會玩啲咩大型嘅3A game,可能之後會玩下Diablo 2 renew版咁
預算大概一萬蚊左右。
請問有冇其他laptop介紹下? 唔該晒各位
仲買支那牌子
Razer部3060係咪又係垃圾唔想買Lenovo
上官網買用red咭平多幾舊
簡單d講直連之後FPS增長10%左右,唔用直連好處米慳電少少。
不過題外話見好人都話GP76 Display driver升左466.40好易黑mon 同一超頻就彈game
Razer 垃圾中垃圾
垃圾qc,賣得貴,保養短,散熱差,60 95w,70/80 100w
唔超得通常係體質唔掂/出廠超左
再超咪彈game
Lenovo以外有冇其他choice
巴打你好,
想問問呢部5pro即係邊部?
因為本身都想買部gaming laptop,
預期係可以用5年,主要係想駁個mon或者電視做文書,有空閒時間就打下機,
想打既機大約係開中效同要順(60fps?)既resident evil 8,
因為小弟唔係好識電腦,
本身諗買desktop(dell部 xps 8940, 3060ti display個部),但係諗諗下如果可以得閒拎去第二度用會好d,同埋慳到位,
budget大約15000內,
巴打仲有冇咩推介,
唔該哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞