Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (64),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
減畫面撕裂
應該係未最佳化到?之後更新應該有啩
16:10 都可以多Notebook有
ASUS Zephyrus系叫有個Pantone 嘅,Strix系 & G15 FHD144 就冇,不過都係G sync有用啲
要輕咪訂M16,QHD+ mon
重啲都ok唔介意冇type C咪GP,又或者等R9+3070 Strix Scar

都冇乜邊部好揀,一係冇貨,一係加晒價
等埋其他廠配新U嘅新機吧
反正都係6月前會公佈曬
其他啲機都leak 晒
都冇乜邊部好揀
Pantone都係出廠較色姐
好多間都有出廠較色過
公布曬喇
Intel版係比amd版更貴
PS4? 其實佢唔支援2k mon
一係FHD, 一係4K
如果想要ryzen又要g-sync
外星人m15係咪好選擇? 我見3070都係2000usd左右,如果買到既話
就算香港都好,ASUS外國買返黎都唔怕嘅,只要有國際保
AM15 一般,直上AM17 好好多
15同17有咩分別?
同埋17吋有ryzen? google左一下唔見有
thanks
所巴講PC,Lenovo 係2K 16:10

PS / Xbox 其實冇2K support (XSX/XSS好似更新完有)
PS用2K mon 只會出FHD,所以會朦,所以一係FHD (PS4),一係UHD (PS5/PS4P)
M16 3070應該都冇,15K 最盡我估都係3060

Zephyrus M都唔知點形容好,中階定位高階價錢
oh,Ryzen 得15
如果牙膏/even Ryzen,今代intel+RTX30 17散熱會好好多,15散熱咁多代都係一般
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞