Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (64),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
有冇人知道
咁budget有限之下 實要退而求其次
G14/g15 3050ti有冇機會開價1萬港幣以下
唔係㗎,睇用途係乜
色域一樣
你係咪見到 visit ASUS Store?
睇劇 打csgo
Um...俾我選擇嘅話係,同埋買上代舊機就買翻香港行貨啦 (得FHD 120Hz揀)
冇可能
外國都起碼13K,當你食晒優惠平極都12K

10K 3050都買唔到
冇記錯DCI-P3 70%好似同sRGB 100%係差唔多定一樣
睇你自己需求,不過你問我我自己會揀FHD 120Hz版本囉 (打機用)
官方都冇乜上過架
上個禮拜落左訂買老母5 pro 3070有冇需要cut單保平安
反正仲有排等,呢幾日出啲新機有冇邊款正野?
CSGO 就FHD啦
不過初代panel response time 高,有鬼影
玩FPS會幾明顯
即係我唔使理佢係咪咩asus store
淨係搵佢係咪sold by amazon就得?
呢個真係,我用上代玩Apex / CSGO 係笑撚咗
QHD都係100% sRGB

兩個標準有分別,唔一定的
Yes
一句講曬,你得$10K但想買G14的話,只有上代二手頂配機你選擇
RTX 3000 Series一部都唔駛旨意$10K樓下,幾廢都係咁話
Ok
唔該哂孟母同鬼之巴 仲有其他reply我既人
舊fhd反應時間好撚慢
2021先fix左
頭先有講到我用上代玩Apex / CSGO 係笑撚咗

同埋我唔知係咪我係垃圾眼,我用上代嗰陣佢啲Response Time係慢撚到我以為開咗120Hz等於冇開。。。
唔使,5pro除左係支那機之外散熱spec都係頂級
仲要amd yes
唔會平過架啦
不過新u值得upgrade
我第一代zephyrus好似都25ms
今代Zephyrus改到大約幾多ms? 我諗At Least 6-7ms左右?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞