Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (64),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
咁我係dell配埋好d,另外想問下係咪2條8GB好過1條16gb ram?唔該哂
16 GB:2 條 8 GB,雙通道
16 GB:1 條 16 GB
任何時候最好都雙通道
外國頂版2k都係19000
早幾日買左Samsung galaxy book pro 360
今日開雙mon睇股市個陣唔知係咪Charing問題
個mon自己爆花曬(好似電視雪花咁),我cut左雙mon都無分別,係要cut左charging cable先變番正常
想問有冇人好似我個情況咁,有冇得拎去客股整架?
Samsung 不意外
整乜鳩呀換機喇
我估係一路charging加開住雙mon睇野問題
依家咩都無插就正常番。
岩岩新買
叫你拎去換呀
Tiger Lake-H Tested: We Benchmark Intel's Top-End 8-Core i9-11980HK

https://www.tomshardware.com/features/intel-tiger-lake-h-11th-gen-benchmarks-8-core
但依家個mon又正常番,我都唔肯定mon爆雪花係咪因為charging加雙mon同步開既問題
Razer notebook 係咪好伏嘅?
係,得個樣
有冇好推介 散熱好 $15000 左右嘅打機notebook
想打COD 之類嘅大作
thanks
啲用料邊個靚啲
見實物inspiration好似好膠
前面有講
我見樓主intel gaming laptop $15000 左右話等出新
其實intel 好定AMD 好d嘅?
你呢個價都係5pro 3070教育價架喇你
詳情睇我前面
有冇巴打想收部G14 3060 香港行貨 新買冇耐 唔多啱用

已加到32GB RAM

原價17999 想放15000

有意留TG傾傾

X13新增3050ti max q
Omen 15 2021 (Ryzen Version ) Review
https://youtu.be/7vpXMiOzIzQ
其實hp啲機係唔係多數都係公模機?
我見有幾部好似清華同方啲機
私模黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞