Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (64),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
諗唔到香港又邊間平過佢spec效能好過佢
就算係外國要保最多都係rog但一黎無貨2黎效能冇佢咁勁,當然我講緊同價位
先去lenovo官網開個教育ac睇完再搵lenovo sales 減多少少
你個價比多少少買到lenovo 5 pro 3070再加多好似180去4年保
我部野又比佢delay

頭先嬲撚到我打上去屌鳩佢 又講埋d罐頭野幫我查

陣間佢打番黎話冇貨我直接cut 單算

2個月後先比到貨on9
你等左幾耐先
不過等唔到其他機都難買
我之前部733都訂左2個幾月喇
等唔到真係無人幫到你
等左40日 又比佢delay 多半個月 cut 左之後隨緣等現貨asus算
唔係 最撚嬲係佢promise左話一定有 佢唔咁做我都冇咩所謂
等等先
我朋友又係呢個情況屌撚到佢有貨比
唔該哂巴打,
想問問如果唔去到3070,
我打機既要求係咪都符合到架?
唔該哂
RE8開中效60fps 我諗3060應該可以,但點解唔要3070?
想問定咋,
因為未去申請教育acc,
我怕3070會貴好多
新手問下,acer predatorhelios 300同埋asus GA401 推唔推薦
兩個都係rtx2060
一個行amd 一個行intel cpu
純粹剪下片,(宜家剪Hd)有機會剪4K,做下文書嘢,畫下cad
剪片非商業用途,自high only
少打機,最多打下lol,csgo,aoc
筆直12000~13000

另外想問有冇其他推薦?
H記訂嗰部Zephyrus Duo Se 15終於到咗
夜晚收工去拎
係咪要等成2個月
真係好耐
如果係咁既話
733仲有咩好?
同埋使唔使執著要ryzen
好似intel多貨好多
好想買電腦
60版16+512 12xxx
70版32+2tb 15xxx
自己諗喇
長用一定係買高效能個部尤其今代70高性價比
呢部冇4k版真係不了
咪玩喇而家間間都係咁耐架喇
要怪就怪個肺炎
打機多就一定GP76 今代實測H45有啲料嘅 係功耗高咗 續航冇咁好
兩部都高spec所以其實睇你自己取向
咁睇真係差好遠喎
頭先上網㩒左幾㩒,無教育acc既3060都要14998,
買盡佢好似好d
唔該哂巴打先
頭先睇仲好似有得分期
仲諗住買黎打RE8
咁我都係用ps4打住先
733 除咗冇直連,overall 好過GP
不論散熱/周邊配置

港行個價仲要平過GP,$19K vs 20.5K (Strix Scar 係定位上高過GP)
不過係尻在Ryzen 冇貨出
msi行貨好似冇asus食水咁深 又有qhd mon
屌 好想買gp66了
gp66同gp76除左size有冇大分別?
同埋ge66又值唔值?
GP 用同GPU計,仲貴過 Strix Scar喎⋯⋯
仲要冇咗type C
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞