Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (64),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
想要抵咪買G15
始終logo有信仰加成
香港地邊有咁易買得好野
Dell個保養其實都鳩鳩地
係上門整呢樣先好
https://youtu.be/tZezzz6tY3o

M16:
- AUO QHD+ panel (不同Lenovo CSOT)
- 有undervolt function (不過final version 有冇,會唔會好似10代之後cut就唔知)
- 同GU502 (Refresh / Facelift version 一樣),單區RGB
Yes,個Spec ok
budget $5000+-10%
想買部notebook拎黎返學, 單純文書 有咩揀
Budget <$8000 文書用 好偶然會打吓機
大家會推薦vostro 5410定係new inspiron 14多啲
同埋係咪唔應該為咗慳錢而買i5 instead of i7
唔該晒各位師兄
另外想問吓係咪喺dell官網買會抵過百老滙嗰啲 唔該
G733 佢有寫跟1年國際保
理論上只要CPU&GPU香港有做就得,mon 有事香港會幫你同大陸/台灣訂件

但100%有冇,就要睇俱樂部
雖然有事可以RMA
Vostro 5415/5515
Vostro 5410 = Inspiron 14 (aka Inspiron 5410)

不過Vostro 5410 配正常mon,文書Vostro $6.9K i5+16GB嗰隻就ok

睇你用乜卡,食中出面啲優惠咪有機會平啲,否則官網/腦場平啲

P.S. Vostro 個Spec唔係for打機
寄費預千幾港紙
垃圾
散熱無力低w 3080
17先叫好d
用途: 本身有部MacBook Pro仲用得, 不過部嘢有番咁上下歷史所以嫌佢有時太慢, 黎緊會讀番書所以想買部新嘅. 除左日常文書同做功課溫書, 最多只係睇下片.

Budget: ~$10000, 有需要加多d都得

心水型號/牌子: 無心水, 不過傾向想要window機

要求: 快, 輕, 樣唔差

唔該晒咁多位巴打先
samsung 新嗰部Galaxy Book Pro 13寸 880g $10280
唔知有冇伏
我都係,諗緊可能CUT左張單,轉H45 版本L5P
M1 macbook
見巴打11K左右有介紹Helios 300 諗住買黎去英國用
但我見amazon有好多唔price
請問下面呢個 賣家 Amazon.com係咪安全 因為我見都平百幾USD

https://www.amazon.com/-/zh_TW/dp/B08VKV5WQ1/ref=cm_cr_arp_d_bdcrb_top?ie=UTF8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞