Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (64),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Amazon.com唔係官方嘢咩
https://www.amazon.com/Acer-Predator-i7-10750H-Dual-Channel-PH315-53-72XD/dp/B08842D7JS?th=1
我見好似一樣spec 但貴差唔多$200USD 唔知係咪睇漏野 求賜教
如果冇伏想扑鎚了
你確定想要Intel i7-10750H +NVIDIA GeForce RTX 2060?
香港買8500-9000咋啵
我想買3060 但amazon價錢仲平過2060?
腦場? 有冇邊間鋪頭推介 thzz
5pro 3070,7 3080都係打爆2tb+32
所以咪話抵玩

你老尾msi/rog個d外國版就32+1tb,香港就16+1tb仲貴過外國,當香港人係狗?
你唔急等轉埋h45先買喇
Intel 咪5pro i,7i
強國出完就到香港
想問下如果6800蚊到,想買部文書機加有時會用下Photoshop ,有咩機可介紹???thanks
都有啲急 得返個幾月 驚運唔切
或者10k~12k budget有冇其他推介 thanks
想買部notebook讀cs用, 唔打機, 預8月要拎去外國用
想要16gb ram, 512gb ssd, intel cpu, 15吋或以上
預算10k內

呢6部都符合條件, 想問點揀好:
https://www.dell.com/zh-hk/shop/compare?ocs=v3500-d1500h,v3500-d1700,v5510-d1500,v5510-d1700,ins5510-d1500,ins5510-d1700

i5-1135G7; i7-1165G7; i5-11300H; i7-11370H
i5 定i7; G定H系

inspiron vs vostro:
vostro: 聽講造工同安全性係商用grade, 好過inspiron
vostro: ProSupport; inspiron: Premium Support
同埋見到呢個 https://www.dell.com/support/contents/zh-hk/article/contact-information/international-support-services/dell-international-support
係咪je係inspiron 出左香港唔包support?

唔該哂
Intel 今代又係要大電先勁
再加上閹左一半轉片影片解碼單完
真係變左純遊戲用
外國買仲平
使鬼香港買
呢個價位冇選擇
我要求唔高 可以打下d steam 單機game度日/睇下netflix 動畫等等就夠
但諗住用6年 所以想買部靚同新少少
冇乜睇過dell 係咪粒U快好多 thx
5800H係最好果批了
Intel H45應該冇邊粒打得贏佢
係喎部野太廢都唔記得左
Bios有問題喎,fps唔穩定
一部正正常常spec算係咁啦
G15紙面spec正常係實際唔掂
睇人評測fps偏低仲會laglag下
要買就快
因為都係訂
試下去同個客服講下有冇discount
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞