Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (64),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
不過呢部係一部冇thunderbolt嘅intel高階機
其實都幾諷刺
打機的話
呢部勁過曬佢地
有直連 有滿血
733都唔係滿血
CPU理論上應該有upgrade嘅
唔好買呀 買左部vostor 14 搞緊退錢
換左底板又重裝完window都係有時會叫唔醒部機
每次win+L放一陣入睡眠mode入完密碼都無晒所有app同斷埋wifi
Thunderbolt用途幾廣, 但非必要性質
703 睇落 55波
但等實測可以睇得出邊部好睇

呢個價應該沖?😌
Msi GP同GE散熱好似係系列入面最好,CPU就真係要出左先知,但睇返佢10系U果時都唔係弱
好簡單
港行G15用垃圾Mon 15.6吋仲FHD 144Hz sRGB 72% / NTSC 45%
第二,用到咁撚樣嘅Mon都算,都仲賣成兩皮嘢,咪撚我啦.....
同ge同散熱模組不過冇黑化
頂到熱到出汁既10875h
20000蚊既gp只不過係中階機並唔係高階
除左連egpu真係冇乜用
再唔係睇下有冇支援tb4既外置ssd
香港版533 3070應該做到18000
type c 點會冇
真係唔識架wo
Gp冇3080版本
最盡3070
而gx703 3070都係140w
理論上都係一樣
但過往經驗rog 點睇散熱都係會勁d
佢寫
GP76 - 140 + 15
703 應該得125+15
有一隻
而家d機好少冇
2021年啦.....15吋打上用QHD係標配了
3070冇高過140w
Gp應該係125+15
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞